Η αφεντικίνα του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ καταδικάστηκε για αμέλεια


Η αφεντικίνα του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ  καταδικάστηκε για αμέλεια

Η αφεντικινα του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ καταδικάστηκε σήμερα από το γαλλικό δικαστήριο για αμέλεια. Ωστόσο, δεν θα τιμωρηθεί.
Αυτό δήλωσε ένα γαλλικό δικαστήριο σήμερα Δευτέρα 19-12. Η 60χρονη Λαγκάρντ, δεν παραβρέθηκε στην δίκη, αφού ήδη είχε επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Λαγκάρντ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση.

Η κ. Λαγκάρντ καταδκάστηκε από το δικαστήριο για αμέλεια. Το  έτος 2008 όταν υπουργός Οικονομικών δεν παρενέβη στην περίπτωση αποζημίωσης του επιχειρηματία Bernard Tapie.

Ο Ταπι έλαβε € 400 εκατομμύρια από την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais μετά από μια διαμάχη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της στη γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών Adidas.

Η Λαγκάρντ αρνήθηκε μεχρι στιγμής ότι είχε κάνει κάποιο λάθος. Την πρώτη ημέρα της δίκης της, στις 12 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε για μια «συνωμοσία» εναντίον της. Η πρόεδρος του ΔΝΤ, στη συνέχεια, ηταν αρκετά «σοκαρισμένη» για τις κατηγορίες. Βέβαια σε αυτόν εδώ τον πολιτισμό τέτοιες φυσιογνωμίες δεν δικάζονται ή δεν τους επιβάλλεται καμία τιμωρία ή πρόστιμο. 

Οι τιμωρίες ισχύουν μονο για την πλέμπα!!! 

ΚΟΡΑΞ

Σχόλια