Με χριστουγεννιάτικη απεργία απειλούν οι εργαζόμενοι της British Airways


Διαβουλεύσεις με σκοπό να αποφευχθεί η απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της British Airways τη ανήμερα των Χριστουγέννων, θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη υπηρεσία διαμεσολάβησης Acas.
Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανικές Αερογραμμές δήλωσαν ότι η ένωση προσωπικού Unite είχε ανακοινώσει ότι ένας από τους πέντε στόλους προσωπικού καμπίνας θα απεργούσε στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ένωση την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες μέλη της είχαν υπερψηφίσει την πρόταση για απεργία λόγω διαφωνίας με την εταιρεία για μισθολογικά θέματα.
«Η BA και η Unite δέχθηκαν την πρόσκλησή μας να συμμετάσχουν σε συνομιλίες διαμεσολάβησης σχετικά με τη διαφωνία του πληρώματος καμπίνας, αύριο (Δευτέρα) το πρωί», ανέφερε εκπρόσωπος της Acas.
Ο γενικός γραμματέας της ένωσης Λεν Μακ Κλάσκι χαιρέτισε τις συνομιλίες.
«Η λύση στις ανησυχίες των μελών μου βρίσκεται μόνο μέσω της έκφρασης των αιτημάτων τους στο τραπέζι», τόνισε σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η Unite «θα εργαστεί ακατάβλητα για να τους υπερασπιστεί, για να λυθεί η διαφωνία και για να κερδηθεί για αυτούς η δίκαια και σωστή αντιμετώπιση που αξίζουν οι εργαζόμενοι αυτοί».
tribune

Σχόλια