«Έχεις αίμα στα χέρια σου»: Τα social media «τσακίζουν» τη Μέρκελ - Φόβοι για ακρότητες στη Γερμανία (Photos)


Ακόμα κι αν το... επιθυμούσε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να σκεφθεί χειρότερο τρόπο για να κλείσει το 2016 και για να «ανοίξει» η προεκλογική περίοδος του 2017 από τη χθεσινοβραδινή επίθεση με φορτηγό σε ανοιχτή χριστουγεννιάτικη αγορά στην «καρδιά» του Βερολίνου, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 12 άτομα και έχει στείλει δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία.
Σημειώνεται ότι η Μέρκελ έχει ήδη δεχθεί σφοδρότατη κριτική για την πολιτική που ακολούθησε η Γερμανία για το ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία (έχει υποδεχθεί περίπου ένα εκατομμύριο), και το ακροδεξιό και ξενοφοβικό AfD -και ακόμα περισσότερο η οριακά φασιστική οργάνωση Pegida- έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ και αναμένεται να γίνει ο ρυθμιστής των εκλογών του 2017 στη χώρα.
Μετά, λοιπόν, το χθεσινό πολύνεκρο περιστατικό, που έφερε στο μυαλό μνήμες από Νίκαια, οι χρήστες των social media στη Γερμανία κυριολεκτικά πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα με δηλητηριώδη σχόλια για την Μέρκελ, από κατηγορίες ότι «έχει αίμα στα χέρια της», μέχρι απαιτήσεις για παραίτηση εδώ και τώρα λόγω απότυχίας στο μεταναστευτικό προσφυγικό.

: "We don't want to live in fear...we will find the strength to live our lives open and free"  http://snpy.tv/2hPKl7f 
@euronews Wake up Germany, my God!! Merkel is a traitor to your country and your people. pic.twitter.com/oxMem2zrYU
View image on Twitter
If  has a shred of decency following  she will resign as Chancellor today. Her country needs a new leader and quickly.
So last night's terror attack in Berlin was commuted by an asylum seeker. Surely Merkel's position is no longer tenable. She should resign.
 must resign asap, she has destroyed the lives of many Germans and Europeans, because she wanted to be a “hero” of the refugees.

Το κλίμα στη Γερμανία έχει βαρύνει αφάνταστα και οι αρχές εκφράζουν φόβους ακόμα και για ακραίες αντιδράσεις εις βάρος προσφύγων και μεταναστών, ενώ η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην ρεαλιστική πολιτική και την προεκλογική πίεση.
topontiki

Σχόλια