ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. 1/10


Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.
Επιστημονικός κι αυτουργός πατέρας αυτών των δημοσιεύσεων, ο ΚΟΡΑΞ. Των κείνου ρήμασι πειθόμενος, Άργος.
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. Η τεχνική της διασκέδασης.
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.
Παράδειγμα. Τα οπίσθια του Σάκη Κουβά και της Μιμ Δαρντάσιαν. Ο τάδε πρωταθλητής στη φυλακή. Χιλιάδες άνεργοι από την ΦΦΦοξκον. Αυτοκτόνησε ο κυρ-ζήτουλας από το ανω-κατωχώρι του τάδε νησιού από ερωτική απογοήτευση όταν πέθανε η κατσίκα του γείτονα. Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης για την ολίγη χρηματοδότηση στο ίδρυμα για την μελέτη της σεξουαλικής ζωής του καλαμαριού και στο ίδρυμα Αντώνης Ξερω-‘Γω-Ποιος-Είν’αυτός-Ή-Αν-Υπήρξε, στο ίδρυμα για την κατασκευή της εθνικής οδού Αθ-Θεσσ/νίκης – έχει κατασκευασθεί, αλλά ο δήθεν (υπόδειγμα, όχι πραγματικός οργανισμός, γιατί; Είδατε ποτέ ΕΘΝΙΚΗ οδό κανείς σας;) οργανισμός υπάρχει ακόμη κι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάσθηκαν εκεί πληρώνονται ακόμη – και που να ξέρατε πόσοι τέτοιοι οργανισμοί υπάρχουν!
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της Οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.
Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.»
Παράδειγμα : Στην Κυβερνητική, έγινε πρόοδος από τα χρόνια του πατέρα της βασίλισσας των Επιστημών, της Κυβερνητικής, Νόρμπερτ Βίνερ (δεκαετία 1930), και των Λουϊ Κουφινιάλ και Ζακ Γκυγιώμ – ειδικότατα του έργου του «Κυβερνητική Και Διαλεκτικός Υλισμός, εκδ. Ηριδανός). Μόνο που ως φοιτητές αυτούς μελετάμε ακόμη στα ευαγή ιδρύματα, οι πανηλίθιοι και τυφλοί εμείς. Όταν η βιβλιογραφία για τον Δαίμονα του Μάξουελ και το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα έχει εκατομυριοπολλαπλασιαστεί ήδη. Εξω-Νευροβιολογία αναπτύσσεται σήμερα, δηλαδή, νευροβιολογία όντων ΕΞΩ ΑΠΟ την Γη, αλλά μόνο σε τρία κέντρα ερευνών όπου για να πας, πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη και μυαλό χαλασμένο πια, να, κάτι σαν φυτό αλλά μοναδικό. Κι αφού σου έχουνε σβήσει επιλεκτικά την μνήμη που είχε ο φυσικός σου εγκέφαλος. Και να ‘σου οι εξωγήϊνοι, και να σου οι υποχθόνοι κι οι καταχθόνιοι κι οι βριλ (τα παιδιά από τα Βριλήσια της Δούκισσας της Πλακεντίας που ως Placenda φυλάει περίεργα την γενιά των Εγγλέζων της βασιλικής να την χαρώ οικογένειας, α, μα θα μιλήσουμε και για αυτούς, ένας ένας, πάρτε εισιτήριο και στη σειρά, παιδιά!), τράβα ζόρι κοθώνι Άργε τώρα εσύ!
————————————————
Αυτές τις ημέρες διαβάζω ξανά το «Silent Weapons for Quiet Wars», γράφθηκε τον Μάϊο του 1979 («Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»). Βρέθηκε στις 7 Ιουλίου του 1986 από υπάλληλο της ΙΒΜ χειριστή φωτοαντιγραφικού μηχανήματος όταν το αγόρασε σε παλιατζήδικο σε πώληση παρωχημένων εγγράφων. ΕΔΩ το λινκ για να το κατεβάσει ελεύθερα κάποιος στην Αγγλική, δυστυχώς.
Το 1954, το δόγμα του βιβλίου υιοθετήθηκε επίσημα από την Λέσχη Μμπίλντερμπεργκ. Αν αυτό λέει κάτι στον αναγνώστη.
Επίσης διαβάζω ξανά (6η φορά) το βιβλίο του Ζακ Γκυγιώμ, εκδόσεις Ηριδανός, «Κυβερνητική και Διαλεκτικός Υλισμός», και (4η φορά) του Νόρμπερτ Βίνερ «Μηχανή Και Άνθρωπος» εκδ. Καστανιώτη αν θυμάμαι καλά. Εκεί και για πρώτη φορά ο όρος «ΨΥΧΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ.» !!!
Άργε! Άργε, Άργε, και που να δεις Ψυχοϊστορία, Ισαάκ Ασίμοφ! Χε χε χε

Σχόλια