Δείτε τη στιγμή που ένα φορτηγό ποδοπατά Ισραηλινούς στρατιώτες στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)


Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε μία ομάδα στρατιωτών στα δυτικά Ιεροσόλυμα. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση». Σύμφωνα με έναν γιατρό που βρέθηκε επί τόπου, ο οδηγός του φορτηγού, που ήταν Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε, όμως η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «εξουδετερώθηκε» από πυρά αστυνομικών. 

Η ταυτότητά του δεν δημοσιοποιήθηκε. Σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η στιγμή που το φορτηγό «ποδοπατά» τους στρατιώτες που βρίσκονται έξω από ένα πούλμαν, περιμένοντας να επιβιβαστούν, ενώ γυρίζει πίσω για να πατήσει και όσους περισσότερους μπορεί. 

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές. Το περιστατικό σημειώθηκε σε δημοφιλή πεζόδρομο απέναντι από την Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, ανακοίνωσαν η Αστυνομία και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών, χαρακτηρίζοντας το συμβάν σκόπιμη επίθεση. «Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, μία σκόπιμη επίθεση» δήλωσε μία εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, το οποίο μετέδωσε ότι τα πτώματα «ήταν διάσπαρτα στο δρόμο».

Όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε το πρωί της Κυριακής τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες σε πεζόδρομο στα δυτικά Ιεροσόλυμα ήταν υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Reuters. «Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. Έχουμε αποκλείσει την Τζαμπέλ Μουκαμπάρ, τη συνοικία απ΄όπου προέρχεται και πραγματοποιούμε και άλλες ενέργειες στις οποίες δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου. Η επίθεση ήταν η φονικότερη παλαιστινιακή επίθεση στην Ιερουσαλήμ εδώ και μήνες και είχε στόχο δόκιμους του στρατού που αποβιβάζονταν από λεωφορείο, το οποίο τους είχε μεταφέρει στον πεζόδρομο Αρμόν Χανατζίβ. tribune

Σχόλια