Έγγραφο που “καίει” το Σώρρα για απόπειρα εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου ;


Ήδη από το 2012, η δημοσιογραφική έρευνα έδειχνε πως τα «αμερικάνικα ομόλογα» και οι προτάσεις χρηματοδότησης προς εκατοντάδες δήμους της χώρας από τα «παγκόσμια καταπιστεύματα» ήταν δύο καλά δουλεμένες, αλλά απλοϊκές απάτες του Αρτέμιου Σώρρα. Μέχρι το 2014, είχαν έρθει στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία που κατεδείκνυαν με εμφατικό τρόπο την όλη απάτη. Η Δικαιοσύνη όμως δεν στάθηκε στο ύψος της και με τις παραλείψεις και αργοπορίες της, έριξε λάδι στη φωτιά της εγκληματικής οργάνωσης. Αντίστοιχες ευθύνες έχουν και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης που άκριτα προβάλουν την δήθεν ύπαρξη των 600 δις μέχρι και σήμερα, ενώ άλλα συγχέουν τα πλαστά αμερικάνικα ομόλογα με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

 Πλέον, η πραγματικότητα είναι ότι τα παρακλάδια αυτής της οργάνωσης έχουν δομηθεί ως αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, η κάθε μία με δικό της ΑΦΜ, όλες όμως υπό την ομπρέλα της κεντρικής διοίκησης, όπως προβλέπει το καταστατικό τους. Τα ορκισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούν τα πλαστά έγγραφα που τους έχουν μοιραστεί ηλεκτρονικά από την ηγεσία, για να εξαπατήσουν με τη σειρά τους τους πολίτες που προσέρχονται με καλή πίστη στις συγκεντρώσεις της οργάνωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι πιστοί λειτουργούν, κατά συνέπεια, ως «πεζικό» του ιδιωτικού στρατού φανατικών, που ιδιαίτερα έντεχνα έχει δημιουργήσει η οργάνωση, με συνεχή πλύση εγκεφάλου και ιδέες, που ατομικά κάποιος καταλαβαίνει ότι είναι τραγελαφικές, όμως υπό την επήρεια της ελκτικής δύναμης της μάζας δεν μπορεί να απορρίψει και αποκτά αγελαία νοοτροπία. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω πως έπαθε ο δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα.

 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΧΣ Με την Εξώδικη – Δήλωση – Πρόσκλησή του, ο Αρτέμιος Σώρρας απεύθυνε την 16η Ιουνίου 2014 πρόταση εξαγοράς των μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος. Ο κατά φαντασία βαθύπλουτος Έλλην ομογενής για μεγάλο διάστημα εμφανιζόταν σαν απευθείας απόγονος του Απόλλωνα, ενώ φέρεται να συνομιλεί και με τον Ποσειδώνα, όπως δήθεν διαθέτει το δακτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα χειρόγραφα συμβόλαια των Μαορί με τον Μέγα Αλέξανδρο.
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ η επένδυση στο Έθνος των Μαορί και ο Μέγας Αλέξανδρος.

 Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσω τη σχέση του Σώρρα με τους Μαορί και σας διαβεβαιώ ότι θα παγώσει το γέλιο στα χείλη σας. Φυσικά, τα παραμύθια με τα οποία τροφοδοτεί τους πιστούς της παραθρησκευτικής οργάνωσης θα μείνουν ατιμώρητα. Αυτό όμως που τον απειλεί πιθανότατα να τον οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα είναι το συγκεκριμένο αίτημα εξαγοράς των μετοχών των 4 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, με το οποίο αποπειράθηκε να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο, σε ποσό που από τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζεται ως κακούργημα. ΕΙΚΟΝΕΣ 1-6. Ολόκληρη η εξώδικη δήλωση – πρόταση του Αρτέμη Σώρρα που περιλαμβάνει το πλαστό χρεόγραφο των 100 δις δολαρίων. Στην πρόταση του προς το ΤΧΣ και ειδικότερα στη σελίδα 3 υποβάλει αντίγραφο του χρεογράφου με το οποίο επιθυμεί να προβεί στη συναλλαγή αυτή, το οποίο χαρακτηρίζει σαν «International Bill of Exchange (IBOE) No 2012-1000-SLW-0010-0524 / UCC DOCUMENT Nos 20000422643063. Μαζί έχει υποβάλει στη σελίδα 4 την απόδειξη κατάθεσης «Custodial Deposit Receipt Federal Transfer & Custody Agents Inc Certificate No: ELGATE 12182012001».


Το χρεόγραφο αυτό, το οποίο βρίσκεται στη σελίδα 3 της συγκεκριμένης εξωδίκου προτάσεως, είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Για να φτάσω στη διαπίστωση αυτή κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου έρευνας, επικοινώνησα και έλαβα τη σχετική επιβεβαίωση από το Γραφείο του Ειδικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού απέστειλα αντίγραφο του χρεογράφου). Η συγκεκριμένη επικοινωνία έγινε με τον κ. Rich Delmar, Ειδικό σύμβουλο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών (Counsel to the Inspector General, Department of the Treasury), τηλέφωνο 001-202-927-3973, κινητό 001-202-528-8997. Παράλληλα, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, τέτοιου τύπου διεθνείς συναλλαγματικές (bills of exchange), δεν χρησιμοποιούνται ως χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου και υπάρχει σαφής ανακοίνωση για την προστασία του κοινού, σύμφωνα με την οποία όλα αυτά τα χρεόγραφα είναι άχρηστα και η χρήση τους παράνομη (https://www.treasury.gov/about/organizational-structure/ig/Pages/Scams/Bogus-Sight-Drafts.aspx).
ΕΙΚΟΝΕΣ 13-15. Το πληρεξούσιο του διεθνούς κυκλώματος απατεώνων προς τον Αρτέμη Σώρρα τον Αύγουστο του 2012. Περιλαμβάνει όλους τους αριθμούς των πλαστών χρεογράφων.
Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι όπως έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές μέσα από το Mignatiou.com, η εταιρεία Red Panther Limited έκλεισε το 2011, ένα χρόνο πριν υπογραφεί το πληρεξούσιο προς το Σώρρα! Δυστυχώς, για το κύκλωμα, η δημοσιογραφική έρευνα και η φοβερή εν τω βάθει αναζήτηση της αλήθειας από τον ελληνοαμερικό επιχειρηματία Γεώργιο Γιαλτουρίδη, που ανέλυσε τόνους εγγράφων, δεν αφήνουν περιθώρια δικαιολογίας.

ΤΑ «ΟΜΟΛΟΓΑ» ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ

Ανάμεσα στα τραγικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι που έχουν αναλάβει να σκιαγραφήσουν δημοσιογραφικά το προφίλ της ομάδας Σώρρα, είναι η εμπλοκή του Αρτέμη με την Τράπεζα της Ανατολής. Η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, για την οποία έχω κάνει εκτεταμένη έρευνα, έχει ιστορική και πραγματική βάση,
Ωστόσο, από τη μία αν η Εθνική Τράπεζα προσπαθεί να την υποτιμήσει και από την άλλη ο Σώρρας να της προσδώσει στοιχεία «θρύλου» και τεράστια αξία, πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική, για να τη χρησιμοποιήσει για τις επιδιώξεις του. Το σίγουρο είναι πως ο Σώρρας δεν συμμετέχει στη δικαστική διερεύνηση της Τράπεζας της Ανατολής, ενώ δεν μετέχει ούτε ένας που να έχει την παραμικρή σχέση μαζί του.
Επιπρόσθετα, η Εθνική Τράπεζα είναι πλέον αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, γιατί χορήγησε πλαστογραφημένο έγγραφο, σύμφωνα με την κρίση κορυφαίων γραφολόγων, για να προασπίσει τις θέσεις της στα πλαίσια αγωγής ενώπιον Πολυμελούς Πρωτοδικείου, του οποίου η απόφαση εκκρεμεί. Το πλαστογραφημένο έγγραφο είναι η μοναδική ενυπόγραφη λογιστική κατάσταση που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα αναφορικά με την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής και για το λόγο αυτό θα πρότεινα σε κάθε επίδοξο υποστηρικτή της Εθνικής Τράπεζας να μελετήσει καλύτερα την υπόθεση, πριν υιοθετήσει κρίσεις, ενώ εκκρεμεί ακόμη απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
eikona_isologismostrapezasanatolis
ΕΙΚΟΝΑ. Λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ανατολής, όπως χορηγήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, η οποία σύμφωνα με γραφολόγους είναι πλαστογραφημένη, μαζί με πίνακα σύγκρισης των υπογραφών.
Για το λόγο αυτό, πέραν από κάποιες ξεκάθαρες διορθώσεις, δεν έχω θίξει ποτέ ως δημοσιογράφο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τόσο για τη δημοσιοποίηση του θέματος, όσο και για την έρευνα που έκανε η ομάδα του, κατά τη σύντομη ενασχόλησή τους. Αν κάποτε αποφασίσω να ανοίξω ολόκληρο το αρχείο μου για την Τράπεζα της Ανατολής, θα χάσει πολύς κόσμος τον ύπνο του, αλλά με τίποτα δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί η έρευνά μου ως νερό στο μύλο του σύγχρονου Καματερού.
Επομένως, οφείλω να σημειώσω πως δεν υπάρχουν «ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής», ούτε αυτά εμφανίζονται ως μέρος των 600 δις που ο Σώρρας πρόσφερε στην «Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία», η οποία δεν είναι νομικό πρόσωπο και δεν έχει λογαριασμό. Τα πλαστά χρεόγραφα που χρησιμοποιεί, είναι αυτά του Stephen Louis Wozny, όπως ανέλυσα παραπάνω.
mignatiou.com

Σχόλια