Η Λεπέν ζητά 6 δισ. από τον πατέρα της για την προεκλογική της εκστρατεία

Μετά το δάνειο των 9 εκατ. ευρώ που πήρε το 2014 από ρωσική τράπεζα που στη συνέχεια κατέρρευσε τώρα η Mαρίν Λεπέν καταφεύγει στην τσέπη του μπαμπά της για να χρηματοδοτήσει την προεκλογικής της εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη.
Οι γαλλικές τράπεζες αρνήθηκαν να δανειοδοτήσουν το Εθνικό Μέτωπου και η Λεπέν στράφηκε στον πατέρα της για δάνειο 6 εκατ. ευρώ. Η Μαρί Λεπέν έχει επιχειρήσει να εμφανιστεί ότι αποστασιοποείται από τον πατέρα της Ζαν Μαρί, ο οποίος έχει καταδικαστεί για αντισημιτικές και ξενοφοβικές δηλώσεις.
Το 2015 τον είχε εκδιώξει από το κόμμα με αφορμή σχόλιό του ότι οι θάλαμοι αερίων των Ναζί ήταν «λεπτομέρεια» στην Ιστορία.
Ωστόσο, μόλις τέσσερις μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η κ. Λεπέν υποχρεώθηκε να καταφύγει εκ νέου στον πατέρα της, σε μία κίνηση που εκθέτει τη συνεχιζόμενη σύνδεσή της με την «παλιά γενιά» του Εθνικού Μετώπου.Τα χρήματα θα προέλθουν από το ταμείο Cotelec, που έχει ιδρύσει ο Ζαν Μαρί Λεπέν προκειμένου να συγκεντρώνει δωρεές για τη χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος.
Σημειώνεται πως το 2014 η κ. Λεπέν είχε δανειστεί 9 εκατομμύρια ευρώ από ρωσική τράπεζα, η οποία όμως στη συνέχεια κατέρρευσε.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις θέλουν την κ. Λεπέν να περνά στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπου όμως αναμένεται να ηττηθεί από τον υποψήφιο των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν.
tribune

Σχόλια