Οι Κούρδοι (PKK) σκότωσαν 3.404 Τούρκους στρατιώτες μέσα στο 2016


Τουλάχιστον 3.404 άνδρες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και 38 υψηλόβαθμων αξιωματικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ηγεσίας του PKK την Τρίτη. 

Οι Κούρδοι αντάρτες επίσης ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 166 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και οκτώ τανκς, ενώ κατέρριψαν τρία στρατιωτικά ελικόπτερα και ένα μαχητικό F-16. 

«Αυτά τα νούμερα είναι τα αποτελέσματα ενός χρόνου πολέμου ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις», αναφέρει το PKK, προσθέτοντας ότι ο αγώνας του δεν στρέφεται ενάντια στους Τούρκους πολίτες «αλλά στις κατασταλτικές Αρχές». 

«Εντείναμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα το 2016 προς υπεράσπιση του καταπιεζόμενου λαού μας. Η κυβέρνηση του Ερντογάν επέμεινε στη χρήση βίας αντί για τον διάλογο και αυτή είναι η απάντησή μας», αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση. 

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε και τις δικές του απώλειες, 585 αντάρτες και αντάρτισσες, μέσα στο 2016. Ο τουρκικός στρατός δεν αποδέχεται τον αριθμό απωλειών που δημοσιεύουν οι Κούρδοι.

tribune

Σχόλια