Νέος χιονιάς σαρώνει όλη την Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες


Λίγες ημέρες μετά την «Αριάδνη», νέος χιονιάς, ο «Βίκτωρ», θα πλήξει από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι έχει αρχίσει να πλήττει την Ελλάδα από τα ξημερώματα της Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά του, τις ισχυρές καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο νέος χιονιάς θα έχει βασικό χαρακτηριστικό το ψύχος – το οποίο, όμως, δεν θα είναι τόσο έντονο σαν αυτό που έφερε μαζί της η «Αριάδνη», καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης. 

 Το κύμα κακοκαιρίας εκτός από τη χώρα μας θα επηρεάσει με βροχές, καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις και μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Αλυσίδες σε Αρκαδία, Κοριθνία, Μεσσηνία Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που επέστρεψε από το βράδυ της Κυριακής. Ειδικότερα, στην Αρκαδία η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία: 
 -Από το 6ο χιλιόμετρο, έως το 16ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης- Καλαμάτας (μέσω Καλογερικού). 
 -Από το 25ο χιλιόμετρο έως το 63ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πύργου- Τρίπολης 
 -Από το 45ο χιλιόμετρο, έως το 54ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας. Στην Κορινθία η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες στα παρακάτω σημεία: 
 -Από το 20ο χιλιόμετρο και άνω στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων. -Από το 1ο χιλιόμετρο και άνω στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Καρυάς. 
 -Από το 8ο χιλιόμετρο και άνω στην επαρχιακή οδό Δερβενίου- Γκούρας. -Από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Λυκουριάς. 
 -Από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας-Κιάτου. 
 – Από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Δερβενίου. 

 Στη Μεσσηνία η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 27ο χιλιόμετρο, έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης. 
 Ιωάννινα: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό Σε απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού προχώρησε η Αστυνομία Ιωαννίνων, προς αποφυγή τροχαίων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν αυτό απαιτείται. 

 Οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων. Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Ζάκυνθο. 

Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν αρκετά μεγάλο, αλλά- σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου- δεν προκάλεσε ζημιές ή τραυματισμούς. δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές. Το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο για τους κατοίκους που είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά, το νησί να φοράει τα λευκά του, αυτή τη φορά όχι από το χιόνι, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από το χαλάζι. 

 Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επίβατες της πτήσης Αθήνα – Ζάκυνθος, καθώς λόγω της χαλαζόπτωσης το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί και επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
tribune

Σχόλια