Οι λύκοι και τα ακραία κινήματα.


Όταν ήμουν παιδί είχα την τύχη και την ατυχία να αλλάξω αρκετές διευθύνσεις κατοικίας.  Η παιδική και εφηβική  μου ηλικία μοιράστηκε ανάμεσα στην πόλη και την επαρχία.

Στην επαρχία έλαβα γνώση ενός αρκετά ενδιαφέροντος φαινομένου.
Οι κτηνοτρόφοι είχανε πρόβλημα με λύκους που τους τρώγανε τα πρόβατα. Οι λύκοι αυτοί όμως δεν ήταν όπως όλοι οι άλλοι. Οι λύκοι αυτοί είχανε «διασωθεί» από οικολογικές οργανώσεις και είχανε μετά από καιρό τοποθετηθεί άγαρμπα στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι λύκοι αυτοί λοιπόν που συνήθισαν να είναι δεσποζόμενοι, ξαφνικά βρέθηκαν αδέσποτοι και κάνανε αυτό που ξέρανε καλά. Να στηρίζονται σε ανθρώπους για να επιβιώσουν (δηλαδή τρώγανε τα ζώα των κτηνοτρόφων).

Αυτή είναι περίπου η  ψυχολογία όσων ανθρώπων εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κινήματα τύπου END ή χρυσής αυγής ή ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Στην ουσία όπου φιλοζωϊκή οργάνωση βάζουμε το σύστημα εκπαίδευσης του 80 και του 90 και όπου δεσποζόμενους λύκους, τους ανθρώπους που το σύστημα εκπαίδευσης τους έμαθε να μην έχουν κριτική σκέψη και να περιμένουν από κάποιον σωτήρα να τους σώσει.
Όταν αυτοί οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι το αφεντικό τους -δηλαδή το κράτος,- καταρρέει, βρέθηκαν αδέσποτοι αλλά και ευνουχισμένοι.
Βρέθηκαν αδέσποτοι χωρίς να γνωρίζουν το εύρος της δύναμης τους και της φύσης τους.

Έτσι λοιπόν αντί να χαρούν την ελευθερία τους, ψάξανε για νέα στηρίγματα. Αντί να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε να γίνουν ελεύθερα όντα, ενταχθήκανε σε οργανώσεις τύπου END και ΧΑ.

Τα φαινόμενα αυτά είναι στην ουσία απόβλητα του συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο για δικούς του λόγους γαλουχεί ανθρώπους λοβοτομημένους.

Το καλό είναι πώς όταν οι αδέσποτοι φίλοι μας θα απογοητευτούν θα ψάξουν για άλλον «πατερούλη» και έτσι η μοίρα αυτών των οργανώσεων είναι να ξεφουσκώνουν και να δίνουν την θέση τους σε άλλες, με αποτέλεσμα να μην κυβερνάει τελικά ποτέ καμία από αυτές.

Σχόλια