Περάσαμε ήδη στην «The Day After»


...drones των ΗΠΑ ισοπέδωσαν στόχους τρομοκρατών στο Idlib..Oι φράξιες αλληλοκατηγορούνται..

Oι κατηγορίες της προδοσίας δίνουν και παίρνουν μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων στην επαρχάι του Idleb στη Δ Συρία καθώς χτυπήματα έπληξαν την al-Nosra, το παρακλάδι της Al-Qaïda στη Συρία που μετονομάστηκε σε Fateh al-Sham. Από την 1η ως και την 3η Γενάρη πολλές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από drones που αποδεδειγμένα ήταν των ΗΠΑ βομβάρδισαν 1 convoi πολλών οχημάτων και έπειτα το QG της al-Nosra στην περιοχή της Sarmada, στην ΒΔ επαρχία του Idleb.

Σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες τρομοκράτες εκ των οποίων σταρτιωτικούς διοικητές πρώτου επιπέδου. Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Μ Ανατολής (Centcom) τις διεκδίκησε όλες αυτή την Τετάρτη. Από τότε η κατάσταση είναι εκρηκτική. 
Σε λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν την al-Nosra, οι κατηγορίες αποδόθηκαν σε Ρωσία και ΗΠΑ ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν οι φράξιες που υπέγραψαν την εκεχειρία.. 

Την Κυριακή 2 οχήματα που κατευθύνονταν από την Sarmada προς την Bab al-Hawa επλήγησαν από αεροπορική επιδρομή που κόστισε τη ζωή σε 3 στρατιωτικούς διοικητές της Nosra, εκ των οποίων το νο 1 της ,Abou Omara al-Turkestani και Khattab al-Qahtani. 

 « Αυτή η κατάσταση δύναται να ωθήσει την τελευταία να θέλει να πολεμήσει τ΄άλλα groupuscules με το σύνθημα της μάχης κατά των διεφθαρμένων », προέβλεψε το Média του πολέμου , υπενθυμίζοντας ότι το έκανε και προηγουμένως όταν εκτόπισε τις 2 πολιτοφυλακές 

Μέτωπο των επαναστατών της Συρίας και Hazem από την επαρχία του Idleb. Σε κάθε περίπτωση , οι διαφορές μεταξύ των φραξιών στο Idleb ανήλθαν στην επιφάνεια . Ανάμεσα στις άλλες είναι ότι κρατούμενοι του FSA απήχθησαν από την Nosra. Αναφέροντας τις επιδρομές της Τρίτης κατά του QG τους , κάποια γραφεία συντονισμού των (ανταρτών) διαβεβαίωσαν ότι η φυλακή al-Iqab επίσης βομβαρδίστηκε , προκαλώντας πολλούς εκατοντάδες νεκρούς , όλους μέλη του ASL. 
Αλλα συντονιστικά διέψευσαν αυτό διαβεβαιώνοντας ότι όλοι οι νεκροί ήταν μέλη της Nosra Η Ahrar al-Sham, που μάχεται ωστόσο στην πλειοψηφία των περιοχών με την al-Nosra μοιάζει επίσης ύποπτη. 

Σύμφωνα με το πολεμικό μέσο η τελευταία δεν σταματάει να την κατηγορεί για το θάνατο των αρχηγών της. Η al-Nosra εξαπέλυσε επίσης μια campagne στις τάξεις της για νά ζητήσει τοςυ συνεργάτες που τοποθέτησαν σημάδια και στάμπες στα convois των υψηλόβαθμών της. « Αυτά θα μπορούσαν να ήταν ίχνη αόρατα σε στόχο εν κινήσει και προς τον οποίο ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος ρίχνει τον πύραυλό του που ιχνηλατεί το αόρατο ίχνος », εξήγησε το πολεμικό μέσο.Έτσι τα μέσα ασφαλείας της αλ Νούσρα αυξήθηκαν. al manar 4.1.17 

Η »επόμενη ημέρα » έφθασε νωρίτερα στο Ιντλίμπ……
dimpenews

Σχόλια