Ποιοι θα πάρουν άμεσα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης


Πληρώνεται έως τα τέλη Γενάρη το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για αγορές εντός του 2016, όπως προβλέπεται και από την σχετική υπουργική απόφαση. 

350 χιλιάδες δικαιούχοι 

 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα», 350 χιλ. δικαιούχοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες (27 έως 30 Ιανουαρίου), χρήματα από την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης. Αφορά όσους είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, με βασική προτεραιότητα ο πρατηριούχος να έχει δώσει τα στοιχεία στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. O έλεγχος της διαδικασίας μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr. 

 Δεν θα δοθούν όλα τα χρήματα της επιδότησης, αλλά αναλογικά το ποσό που δόθηκε για τα λίτρα που αγοράστηκαν μέχρι το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου. 

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017. 

 Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης λήγει στις 31 Μαΐου 2017 ενώ η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στις 30 Απριλίου 2017.
tribune

Σχόλια