ΣΟΚ: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν τυφλό άνδρα (βίντεο)


Σοκ προκαλεί βίντεο, το οποίο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί στις ΗΠΑ να πυροβολούν και να σκοτώνουν τυφλό άνδρα. Τα περιστατικά απροκάλυπτης βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον πολιτών στις ΗΠΑ, είναι αμέτρητα, με το ένα να έρχεται στην επιφάνεια μετά το άλλο. 

 Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε τον Νοέμβριο του 2015, το βίντεο ωστόσο που δείχνει τι πραγματικά συνέβη, ήρθε στην επιφάνεια πριν λίγες μέρες. 

 Στο βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταστήματος στην Καλιφόρνια, φαίνεται ένας άνδρας, ο 47χρονος Τζέιμς Χολ, ο οποίος είναι νομικά τυφλός και πάσχει από ψυχική ασθένεια, ο οποίος περικυκλώνεται από πέντε αστυνομικούς και ένα σκυλί της αστυνομίας. Μπορεί οι ίδιοι οι αστυνομικοί να ισχυρίζονταν ότι το θύμα βρισκόταν σε κατάσταση παροξυσμού και ότι τους απειλούσε με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο, κάτι τέτοιο όμως καταρρίπτεται εμφατικά από το βίντεο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί πυροβολούν τον άνδρα ο οποίος τα έχει εντελώς χαμένα. 

 Η οικογένεια του θύματος έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα και ανακοίνωσε ότι θα στραφεί νομικά κατά της Πολιτείας της Καλιφόρνιας για άδικη δολοφονία του άνδρα.

tribune

Σχόλια