«ΣΩΣΟΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΟΝ ΗΜΑΣ» Δώρο κινητό... με χρυσό, διαμάντια και έναν σταυρό στον Πατριάρχη Μόσχας


Το κινητό τηλέφωνο που θα σταλεί στον Κύριλλο θα είναι καλυμμένο με φύλλο χρυσού, το οποίο «απλώνεται» πάνω στο σώμα της συσκευής με βάση τις τεχνικές επιχρύσωσης που χρησιμοποιούνται για την επιχρύσωση των τρούλων στους .. ναούς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στο πίσω μέρος θα είναι χαραγμένος ένας σταυρός και η φράση «Σώσον και φύλαξον ημάς», ενώ τα κουμπιά του θα είναι διακοσμημένα με διαμάντια. 

Το κόστος του ανέρχεται σε 380.000-500.000 ρούβλια, ήτοι 6.000-8.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της στο Ria Novosti. «Θέλουμε πρώτοι να κάνουμε δώρο στον Πατριάρχη» δήλωσε και διευκρίνισε ότι «αυτή την στιγμή έχουμε ζητήσει μέσω της επίσημης οδού, να μας πουν πως πως θα ενεργήσουμε και ότι την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζουμε να γίνει ο αγιασμός των πρώτων αυτών τηλεφώνων στην Μόσχα». Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γνωστό γνωστό εάν ο Πατριάρχης Μόσχας θα αποδεχτεί το εν λόγω δώρο. 

Τον Σεπτέμβριο, ο Κύριλλος είχε επιστήσει την προσοχή στους ιερείς να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την πνευματική ζωή, ζητώντας τους μάλιστα να «μη θέλγονται» από αλλότρια σύμβολα και ξένα προς την εκκλησία γνωρίσματα. 

ethnos.gr/

Σχόλια