Τραγωδία: Νεκροί και οι έξι επιβάτες του ελικοπτέρου που έπεσε στην Ιταλία


Νεκροί ανασύρθηκαν οι έξι επιβάτες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ' Άκουιλα, στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι ως τώρα πληροφορίες σχετικά με το τραγικό δυστύχημα αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έχασε ξαφνικά ύψος, ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο. 

 Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούστηκε ισχυρός θόρυβος, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ. Η ομάδα διασωστών, που επέβαινε σε αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα. 

 Πυκνή ομίχλη καλύπτει την περιοχή του Κάμπο Φελίτσε, στην κεντρική Ιταλία, όπου κατέπεσε ελικόπτερο των ιταλικών πρώτων βοηθειών. Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τον εντοπισμό του ακριβούς σημείου όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη του πληρώματος και τέσσερις διασώστες. 

 Οι άνδρες και οι γυναίκες των σωστικών συνεργείων προσέγγισαν πεζή την περιοχή, διότι λόγω ομίχλης και χιονιού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε μηχανοκίνητα μέσα, ενώ οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε περιοχή έκτασης περίπου δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.
topontiki

Σχόλια