ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Γιατί τα βάζουν με τη Μέρκελ και την Ελλάδα


Το μονοπάτι των απειλών συνεχίζει να ακολουθεί η Τουρκία. Η συμφωνία με την Ευρώπη που στόχο είχε την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η Ελλάδα και η Γερμανία δεν εκδώσουν τους Τούρκους αξιωματικούς τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016. 

 Αυτό ανέφερε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τουρκία συμφώνησε να εμποδίσει τη ροή των προσφύγων εκτός των συνόρων της στην Ευρώπη με αντάλλαγμα βοήθεια σε μετρητά και τη χαλάρωση των απαιτήσεων για τη χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες. 

 «Εάν η Ελλάδα και η Γερμανία συνεχίσουν την αρνητική τους στάση απέναντι στην Τουρκία, τότε η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να »χαλαρώσει» τη στάση της όσον αφορά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών» δήλωσε ο Ιλνούρ Τσεβίκ σε συνέντευξη λίγο πριν τη συνάντηση Merkel-Erdogan. «Η Τουρκία δεν έχει τίποτα να χάσει, διότι η Τουρκία δεν έχει κερδίσει τίποτα» από τη συμφωνία, είπε ο Τσεβίκ . 

Η Ελλάδα έχει αρνηθεί να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς ενώ άλλοι 40 έχουν ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία. «Η Μέρκελ έρχεται να εξηγήσει τα ανεξήγητα», δήλωσε ο Τσεβίκ προσθέτοντας «βλέπουμε ότι η Γερμανία συνεχίζει να φιλοξενεί όσους είχαν οργανώσει το πραξικόπημα στην Τουρκία». crashonline.gr

Σχόλια