Δύο Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη – Σχεδίαζαν (;) να σκοτώσουν τον Ερντογάν


Νέο θρίλερ με 2 Tούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν στην χώρα μας στις 15 Φεβρουαρίου και κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να μετείχαν στην ομάδα των πραξικοπηματιών που θα υλοποιούσαν το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν. 

 Μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες του Εθνους αναφέρουν πως ανήκουν στην ομάδα των 47 στρατιωτικών οι οποίοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο. Μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου» Με βάση έγκυρες πηγές πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες. 

 Οι 44 είναι προφυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές. Οι υπόλοιποι 3 δικάζονται ερήμην , με τα ονόματα όλων τους όμως να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις τουρκικές αρχές. Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του ‘Εβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου μαζί με τον αλγερινό διακινητή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν. 

 Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου. Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Εθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν. 

 ‘Οπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.
tribune

Σχόλια