Γερμανία: Αποκαλύψεις από γυναίκα στρατιωτικό για τον εξαναγκασμό σε στριπτίζ και pole dancing σε στρατιωτική βάση


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει υπόθεση ταπεινωτικών πρακτικών σε βάρος γυναικών στρατιωτικών στη Γερμανία: Αναφορά των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr) που έφτασε στα χέρια του Der Spiegel και του DPA περιλαμβάνει κατάθεση μιας γυναίκας στρατιωτικού (Nicole E.), η οποία είχε αποσταλεί στη βάση Πφούλεντορφ στη Βάδυ-Βυρτεμβέργη το 2016. 

Υπενθυμίζεται πως η βάση αυτή είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας στα τέλη του Ιανουαρίου, λόγω αναφορών πως «σεξουαλική κακοποίηση και σαδιστικές πράξεις» ήταν «κοινές πρακτικές» εκεί. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του RT, η Nicole E. στην κατάθεσή της υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτές στη βάση την ανάγκασαν να περάσει μια ταπεινωτική «δοκιμασία» που περιελάμβανε χορό σε έναν στύλο (pole dancing) σε στρατώνα. 

Ένας τέτοιος στύλος είχε εγκατασταθεί στη μέση ενός στρατώνα και οι γυναίκες στρατιωτικοί τακτικά αναγκάζονταν να χορεύουν εκεί, διαπίστωσαν οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, σύμφωνα με το Der Spiegel. 

Επίσης, ανακαλύφθηκε ένα ράφι γεμάτο με ανοιγμένα μπουκάλια schnapps, υποδεικνύοντας πως η κατανάλωση αλκοόλ ήταν κοινό φαινόμενο. Κατά τη διάρκεια «εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων» στη βάση, οι νεοσύλλεκτες αναγκάζονταν συχνά να κάνουν στριπτίζ, ενώ οι εκπαιδευτές τις άγγιζαν σε απόκρυφα σημεία χωρίς γάντια και έκαναν κάτι που περιγραφόταν ως «τεστ οσμής». 

Επίσης, όπως είπε η Nicole E., συχνά φωτογράφιζαν τις γυμνές νεοσύλλεκτες για, όπως έλεγαν, «εκπαιδευτικούς σκοπούς». Οι καταγγελίες των θυμάτων σε πολλές περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν, σύμφωνα με ερευνητές που επίσης διαπίστωσαν ότι για να καλυφθούν, οι δράστες ανάγκαζαν τις νεοσύλλεκτες να υπογράψουν φόρμες συναίνεσης. Ακόμη, διαπιστώθηκε πως αυτοί που επέβλεπαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη βάση αντιμετώπιζαν την κατάσταση ως «εντελώς φυσιολογική», και κάποιοι μάλιστα συμμετείχαν.

huffingtonpost

Σχόλια