Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΠΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑΤην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία «ως στρατηγικού συνεργάτη και συμμάχου του ΝΑΤΟ» εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Τρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

 Ο Τραμπ τόνισε επίσης την «κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» και χαιρέτισε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνομιλία ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης «στη μακρά και στενή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και την κοινή τους δέσμευση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές». 

 Όπως μετέδωσε το CNN Turk, ο πρόεδρος της Τουρκίας από την πλευρά του ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία. 

Σύμφωνα με το NTV οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και Αλ Μπάμπ στη Συρία. Κατά το ίδιο δίκτυο, ο Ερντογάν ζήτησε επίσης την υποστήριξη του Τραμπ στη μάχη κατά του δικτύου του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
tribune

Σχόλια