Οι Αμερικανικές Ειδικές δυνάμεις αναπτύσσονται σε 70% του πλανήτη το 2016


του Niall McCarthy, 8 Φλεβάρη 2017 

 Η διοίκηση των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ ξεκίνησε μια επιδρομή στην επαρχία Μπάιντα της Υεμένης στις Ιαν 29, με στόχο τον Qassim al-Rimi, τον ηγέτη της Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. Είναι η πρώτη επιχείρηση υψηλού κινδύνου των ειδικών δυνάμεων κατά την προεδρία του Ν. Τραμπ, η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 14 μαχητών της Αλ Κάιντα, 20 άμαχων και ενός Αμερικανού Ναυτικού SEAL, τον William "Ryan" Owens. 

Άλλοι τρεις Αμερικανοί φαίνεται ότι τραυματίστηκαν και το ελικόπτερο καταστράφηκε όταν πρώτα υπέστη σοβαρές ζημιές και συνετρίβη σε αναγκαστική προσγείωση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, προέκυψε ότι ο Αλ-Rimi επέζησε από την επιδρομή και στην συνέχεια έστειλε ένα σαρκαστικό ηχητικό μήνυμα στον Πρόεδρο Trump. Οι ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων όπως εκείνη στην Υεμένη δεν είναι κάτι καινούργιο. 

Τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” από τον καιρό της επίθεσης των Δίδυμων Πύργων στις 9/11, και διενεργούν παντού, από τα σοκάκια της Βόρειας Αφρικής μέχρι στα χιονισμένα βουνά του Αφγανιστάν. Ακόμα κι αν έχουν γίνει πρωτοσέλιδα όπως τα επισόδεια των φυλακών κοντά στο Hawija στο Ιράκ ή την επιδρομή των για την σύλληψη του Μπιν Λάντεν στο Abbottabad τουΑφγανιστάν, η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών δυνάμεων και οι αποστολές σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν την κατάρτιση και εκπαίδευση στρατιωτών για να πολεμήσουν, έτσι δεν χρειάζεται να πολεμήσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες. 

 Οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και στρατός έχουν αναπτυχθεί σε 138 έθνη πέρυσι ή ένα 70 τοις εκατό των χωρών του κόσμου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία Διοίκησης των Ειδικών Επιχειρήσεων που δημοσιεύθηκε από το TomDispatch. 55.29 τοις εκατό έχουν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή, ένα 35 τοις εκατό άφησαν την ζωή από το 2006. Στην Αφρική, έχουν αναπτυχθεί οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ με 1.600 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού πλαισίου. Το διάγραμμα δείχνει τις χώρες όπου Η.Π.Α. έχουν αναπτύξει τις ειδικές τους δυνάμεις το 2016.

Μετάφραση, koraks

Σχόλια