Περιμένουν τζιχαντιστικό μακελειό στη Βρετανία ανά πάσα στιγμή με θύματα αμάχους


Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζουν «επιθέσεις χωρίς διακρίσεις κατά αθώων πολιτών» στη Βρετανία, σε μία κλίμακα παρόμοια με αυτή του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) πριν από 40 χρόνια, σύμφωνα με συνέντευξη του Μαξ Χιλ στην εφημερίδα «The Sunday Telegraph». Βεβαίως το γεγονός ότι σχεδιάζουν επιθέσεις κατά πολιτών σε μεγάλη κλίμακα δεν αποτελεί κάποια «αποκάλυψη», αφού το έχουν ήδη πράξει με δεκάδες νεκρούς στη Γαλλία. 

 Επίσης και οι βρετανικές αστυνομικές Αρχές έχουν παραδεχτεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι περιμένουν ανά πάσα στιγμή κάποιο χτύπημα στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο Χιλ είναι δικηγόρος που επιβλέπει τους βρετανικούς νόμους κατά της τρομοκρατίας, ενώ είπε ότι οι τρομοκράτες έχουν στοχοποιήσει πόλεις κι αποτελούν «μία σημαντική και διαρκή απειλή, που κανένας από εμάς δεν μπορεί ν’ αγνοήσει». 

 «Σχετικά με τη φύση της απειλής, νομίζω ότι η ένταση και η συχνότητα σχεδιασμού με έμφαση στις -χωρίς διάκριση- σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά αθώων πολιτών οποιασδήποτε φυλής ή χρώματος σε κεντρικές περιοχές, αποτελεί ένα ουσιαστικό και διαρκές ρίσκο ασφάλειας, το οποίο κανείς από εμάς δεν μπορεί ν’ αγνοήσει. Έτσι, νομίζω ότι υπάρχει χωρίς αμφιβολία ένα διαρκές ρίσκο, το οποίο είναι τουλάχιστον στην ίδια κλίμακα όπως, η απειλή κατά του Λονδίνου στη δεκαετία του ’70, όταν ο IRA ήταν ενεργός στη Βρετανία», δήλωσε ο Χιλ.
tribune

Σχόλια