Τούρκος βουλευτής «ορέγεται» 17 νησιά στο Αιγαίο και το φυσικό αέριο της Κύπρου


ΚΟΡΑΞ ....
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΝΩΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ....ΛΕΓΕ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!!

Νέες προκλητικές τουρκικές δηλώσεις, αυτή τη φορά από βουλευτή της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σχετικά με την Κύπρο και το Αιγαίο. Ο Μουσταφά Άκαϊντιν (Mustafa Akaydın) αναφέρθηκε σε 17 νησιά που υποτίθεται ότι «άφησε» η Τουρκία στην Ελλάδα. 

 Πρόκειται για νέο τουρκικό παραλογισμό που υποστηρίζουν οι «κοσμικοί» κεντροαριστεροί (sic) κεμαλικοί, ότι δηλαδή ο Ερντογάν μας «παραχώρησε» 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο. Ο ίδιος δεν έκρυψε τις τουρκικές ορέξεις και για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο. Ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος της Αττάλειας, Μουσταφά Άκαϊντιν, δήλωσε στην εφημερίδα Aydinlik: «Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ μας. Και τώρα γίνεται κατανοητό ότι αντίστοιχοι συμβιβασμοί γίνονται στη Γενεύη για την Κύπρο. 

Ήδη ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι μπορεί να δοθεί έδαφος. Στην Κύπρο έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικές πηγές φυσικού αερίου. Στις πηγές αυτές θέλουν να έχουν συνιδιοκτησία το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κύπρος. Για το λόγο αυτό θέλουν να κάνουν την Τουρκία να υποκύψει». 

Δύο πράγματα: Δεν υπάρχει τουρκικό νησί που να κατέχει η Ελλάδα, όλα τα νησιά μας είναι ελληνικά. Αντιθέτως, υπάρχουν ελληνικά νησιά υπό τουρκική κατοχή. Ίμβρος, Τένεδος και βόρεια Κύπρος. Για να μην επεκταθούμε και στις αλησμόνητες πατρίδες των Ελλήνων που κατέχουν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία. 

Το φυσικό αέριο στην Κύπρο βρίσκεται στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Το εάν οι Τούρκοι το 1974 κατέλαβαν λάθος πλευρά της Κύπρου, δηλαδή εκείνη που δεν έχει κοιτάσματα, αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, είτε ολόκληρη είτε «μισή», έχει υποχρέωση να μοιραστεί με την Τουρκία κάτι. Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει μόνο απέναντι στους πολίτες της, χριστιανούς και μουσουλμάνους. Σε κανέναν άλλο. 

tribune

Σχόλια