Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ πεθαίνει σε ηλικία 101 ετών


Το Ίδρυμα Ροκφέλερ δήλωσε σήμερα ότι, ο David Rockefeller πέθανε και τον ονόμασε ως «ένα από τα πιο σημαντικότερα πρόσωπα στην ιστορία της αμερικανικής φιλανθρωπίας και των Οικονομικών." Ο Rockefeller ήταν ο τελευταίος επιζών εγγονός του John D. Rockefeller, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Standard Oil κατά τον 19ο αιώνα και δημιούργησε μια τεράστια περιουσία σαν ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής, πρόσθεσε το Ίδρυμα Ροκφέλερ. 

Ο David Rockefeller γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 12 Ιουνίου, 1915. Από το 2004, ήταν το μεγαλύτερο ζωντανό μέλος της οικογένειας Ροκφέλερ. Ο Rockefeller αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1936 και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο το 1940. 

Υπηρέτησε στο στρατό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, στη συνέχεια άρχισε την αναρρίχηση του στην διαχείριση σε Chase Bank. Η Τράπεζα συγχωνεύτηκε με την Εταιρεία Μανχάταν το 1955. Το 1961, ο David Rockefeller ονομάστηκε πρόεδρος της Chase Manhattan και διευθύνων σύμβουλος για τα επόμενα οκτώ έτη. 

 Το 1965, σε ηλικία 65 ετών ο David Rockefeller παραιτήθηκε μετά από μια καριέρα 35 ετών. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στον ύπνο του στο σπίτι στο Pocantico Hills. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας, ο Fraser Seitel, επιβεβαίωσε το θάνατο. 

sputnik 
Μετάφραση KORAKS

Σχόλια