Αν καταφέρεις να λύσεις αυτό τον προβληματισμό θα δεις το άμεσο μέλλον…


Εδώ και τρεις μήνες όσοι είμαστε «επαγγελματίες» του Ίντερνετ γνωρίζουμε μια πρωτoγνωρη κατάσταση για εμάς ! Τρεις μήνες συνεχείς βουτιάς σε έσοδα αλλά και επισκεψιμοτητα στις ιστοσελίδες μας …. ! 

 Όταν συνεργάζεσαι πχ με τον μεγαλύτερο παροχο στον κόσμο σε service διαφήμισης (google) και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι δεν μπορεί να προσφέρει διαφήμιση σε πάνω από το 34% των κείμενων σου … τότε ξεκινάς το πρώτο χμμμ! 

 Όταν τα κλικ … που δεν κοστίζουν στον καταναλωτή …μειωθούν κατά 50% μέσα σε λίγες μέρες ..χωρίς να έχεις αλλάξει ποτέ τίποτα ..τότε είναι η στιγμή του δευτέρου χμμμ! 

 Παλιά έλεγα σε φίλους ότι την κρίση θα την καταλάβω από αυτό το απλό παράδειγμα….αν τα κλικ σε κάτι που κάνεις χρόνια και δεν το αλλάζεις αλλάξουν ξαφνικά ..τότε είναι κοντά το μπουμ! Λίγα σενάρια μπορούν να συμβαίνουν και όλα δεν είναι καλά !…. 

 Πρώτο έχουν φύγει οι πολυεθνικές από το παιχνίδι…αυτό το βλέπουμε εύκολα από την ποιότητα της διαφήμισης πια … το θέμα είναι γιατί έχουν φύγει…η τι γνωρίζουν και έχουν φύγει ; Ακόμα βέβαια μπορείς να είσαι λίγο αισιόδοξος γιατί δεν έχει έρθει σε μια λύση η αξιολόγηση και έτσι να σκεφθείς είναι θέμα άγχους της αγοράς και όχι μια γνώση ενός μυστικού!!!!.. 

 Από την άλλη οι μεγάλοι κολοσσοί έχουν σίγουρα καλύτερη πληροφόρηση από όλους μας σε σχέση με τα οικονομικά παιχνίδια ….! Ταυτόχρονα έχεις και το facebook το όποιο με ένα μαγικό τρόπο οποτε θέλει σου φέρνει επισκεψιμοτητα και όποτε θέλει όχι …άσχετο αν έχεις καλό θέμα …η την καλύτερη καταγγελία του κόσμου…(εκεί μάλιστα αν είναι και χονδρή μπορεί να μην σε βλέπουν για μήνες ) …. 

 Γιατί άραγε την στιγμή που η google παραπατα στο να σερβίρει τους συνεργάτες της με σωστές διαφημίσεις και να διαφυλάξει τα έσοδα τους ο άλλος κολοσσός επιλέγει να μην στέλνει επισκεψιμοτητα; …. 

 Είναι ταυτόχρονη η λαίλαπα που έρχεται; ..είναι ίσως οι σφαίρες τις φίμωσης σε μια κοινωνία από αναδύεται και θα είναι η πιο σκοτεινή όλων των αποχών; … 

Είναι θέμα απλά τύχης ότι ΟΛΟ το ίντερνετ έχει χάσει μέσα σε μέρες το 70% των εσόδων του; … 

 Ότι το 90% των ιστοσελίδων πέραν των συστημικων έχουν απώλειες απο 30% έως 70% από επισκεψιμοτητα είναι και αυτό κακή στιγμή …η ίσως τώρα που η χύτρα έβρασε …το καπάκι πρέπει να το ανοίξουν μόνο συγκεκριμένοι ….μόνο μια συγκεκριμένη επιλεγμένη φουρνιά ανθρώπων ..;

 ΟΛα αυτά νομίζω ότι επρεπε να τα γνωριζεις … Ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει … 

 Είναι τυχαίο ότι όλη η Ελλάδα …χαζεύει στο κουτί το Survivor…; ..την ίδια στιγμή ….για το ποιος θα βρει την τρυπα; 

Το πόλεμο σε φίμωση των έχουμε μάθει …τώρα βλέπουμε και ενα νέο φαινόμενο … και ειλικρινά ελπίζω να είναι μόνο για εμάς …ένα νέο πεδίο μάχης …και όχι να είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η αγελάδα στέρεψε να δίνει γάλα ..και πρέπει να τη πάμε για σφαγή! 

Stranger….

Σχόλια