Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τον στρατό της Συρίας – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες


To Al Masdar News μεταδίδει ότι ο τουρκικός στρατός που έχει εισβάλλει στη Συρία και οι μισθοφόροι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), βομβάρδισαν θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (κυβερνητικοί) δυτικά της υπό κουρδικό έλεγχο πόλης Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία. Το Al Masdar προσθέτει ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από την τουρκική επίθεση σκοτώθηκαν 8 Σύροι στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες. 

Στρατιώτες της Συρίας έχουν αναπτυχθεί στα δυτικά της πόλης Μανμππίτζ, μεταξύ της τουρκικής εισβολής και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ύστερα από διαμεσολάβηση της Ρωσίας, ώστε να αποτρέψουν την προέλαση των Τούρκων προς την πόλη Μανμπίτζ. Η ανάπτυξη συριακών δυνάμεων υπό ρωσική αιγίδα δεν φαίνεται όμως να αποτρέπει την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή. 

 Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους Σύρους συνοριοφύλακες στα χωριά Τζουμπ Αλ Χιμρ, Μπουχέτζ, Αλ Μπογάζ και Κορκογιόκ. Τα χωριά αυτά παραδόθηκαν πριν μερικές ημέρες από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στον συριακό κυβερνητικό στρατό. Η Τουρκία έχει «εγκλωβιστεί» στη βορειοδυτική Συρία, περικυκλωμένη από δυνάμεις των SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και του συριακού στρατού που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. 

Η Τουρκία, που έχει και ένα δημοψήφισμα μπροστά της στις 16 Απριλίου, σαφώς και δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η εισβολή της στη Συρία «ηττήθηκε», πράγμα που θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες για το καθεστώς Ερντογάν που έχει επενδύσει στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και χρειάζεται οπωσδήποτε νίκες στη βορειοδυτική Συρία και «κατακτήσεις» για να γεμίσει η κάλπη με ψήφους υπέρ της σουλτανοποίησης του Τούρκου προέδρου. 

tribune

Σχόλια