Οι Τούρκοι επιτίθενται πισώπλατα στον συριακό στρατό ενώ πολεμά τους τζιχαντιστές


Οι υπό τουρκική διοίκηση μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) δεν έχουν σταματήσει τις επιθέσεις ενάντια στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία. 

 Ενώ ο συριακός στρατός μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δυτικά της όχθης του Ευφράτη, ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του, της επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, επιτίθενται πισώπλατα στον συριακό στρατό. 

Συριακές πηγές αναφέρουν ότι ενώ οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα συριακά στρατεύματα μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, εξαπολύουν επιθέσεις για να καθυστερήσουν την προέλαση του συριακού στρατού ενάντια στους τζιχαντιστές. 

 Οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους ενάντια στον συριακό στρατό στην περιοχή της Αλ Μπαμπ αναγκάζει τη Δαμασκό να στείλει ενισχύσεις στην περιοχή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Εκ του αποτελέσματος οι Τούρκοι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, τονίζουν οι ίδιες πηγές. 

tribune.gr

Σχόλια