Βρετανικά στρατεύματα έφτασαν στην Εσθονία.


Οι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες που στέλνονται στα σύνορα της Ρωσίας είναι «αμυντικοί».
Σε αντίθεση οι κινήσεις του Κρεμλίνου είναι επιθετικές. Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη αυταπάτη. Βλέπουμε σήμερα τη Δυτική υστερία με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της με τη Ρωσία. 

Η Βρετανική μετακίνηση στρατευμάτων έρχεται μετά την τοποθέτηση Γερμανικών στρατευμάτων στη Λιθουανία και τη Λετονία. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Λονδίνου χαιρέτησαν την κίνηση με κατάλληλα επιθετικά πρωτοσέλιδα. 

Η εφημερίδα Independent γράφει: «Οι Πρώτοι από τους 800 στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου φτάνουν στην Εσθονία για να αντιμετωπίσουν τον Πούτιν σαν μέρος επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ.« «.Τα Βρετανικά στρατεύματα θα ενταχθούν στην αναμέτρηση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ταξιδεύουν στην πρώτη γραμμή στη Ρωσία» 

Ωστόσο, παρά αυτό το σωβινισμό, η αμερικανική ηγεσία τα περιγράφει όλα αυτά σαν μια αμυντική κίνηση. Έτσι, η διάθεση στο Κρεμλίνο έχει, κάπως δικαιολογημένα, μετατοπιστεί και αισθάνεται την πρόκληση. Έτσι, ήταν σχεδόν τεράστια έκπληξη, όταν ο Γερμανός επικεφαλής κατάσκοπος, Bruno Kahl, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είχε προφανώς διπλασιάσει τη στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά σύνορα της. 

https://www.rt.com/op-edge/381485-nato-baltics-russia-threat-estonia/ 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: 
corfiatiko.blogspot.gr

Σχόλια