Αμερικανικές επιδρομές: Πύραυλοι Τόμαχοκ πράγματι καταρρίφτηκαν (βίντεο)


34 από τους 59 πυραύλους Τόμαχοκ (Tomahawk) καταρρίφτηκαν 

Μετά την εκτόξευση 59 πυραύλων Τόμαχοκ (Tomahawk) τη Παρασκευή εναντίον ενός αεροδρομίου της Χομς, ένα ερώτημα εξακολουθεί να βγαίνει σε όλες τις αναλύσεις: 23 από τους 59 αμερικανικούς πυραύλους κρουζ χτύπησαν το στόχο τους. Τι έγιναν οι 34 άλλοι πύραυλοι Τόμαχοκ που εκτοξεύτηκαν από δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο; 

Η απάντηση μπορεί να την φέρει αυτό το βίντεο που προβλήθηκε το Σάββατο από την Al-Alam: η συριακή αεράμυνα εγκλώβισε και κατέρριψε 34 πυραύλους Τόμαχοκ (Tomahawk) πριν φτάσουν στην αεροπορική βάση αλ Σαϊρατ. Η πληροφορία υπογραμμίζει ότι εκδόθηκε διάταγμα της συριακής Προεδρίας για τη παρακολούθηση και τη κατάρριψη των πυραύλων των ΗΠΑ από τη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση. 

Άλλοι αναλυτές τονίζουν το ρόλο των ρωσικών ραντάρ που λειτούργησαν αμέσως μετά την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου. Πρόκειται για συριακά S-300 ή ρωσικά S-400 που αναπτύχθηκαν στη Συρία; Γιατί αποκρύβεται αυτή «αστραπιαία απάντηση» και να μιλήσουν μόνο δύο ημέρες μετά την επίθεση; Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από συριακές στρατιωτικές πηγές αποδεικνύει ένα πράγμα: αν η Συρία και ο ρωσικός σύμμαχός της απέφυγαν το διαδώσουν στις ώρες που ακολούθησαν οι αμερικανικές επιδρομές, ήταν να αποφευχθεί μια κλιμάκωση. Αλλά κάτω από την έντονη εκστρατεία απειλών κατά της Συρίας και της Ρωσίας, ίσως να μην υπάρχουν πλέον λόγοι για να μην αποκαλυφθούν «οι αδυναμίες των αμερικανικών πυραύλων» και «η δύναμη της συριακής αεράμυνας». 

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Κυριακή μέσω της φωνής του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, Sean Spicer, ότι δεν προειδοποίησαν τη Ρωσία πριν από την επίθεση που θα ξεκινούσε εναντίον του συριακού εδάφους. Ερωτηθείς από το Fox News, ο εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαίωσε ότι «δεν είχαμε καμία επαφή με τη ρωσική πολιτική ηγεσία», που σημαίνει ότι πράγματι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να «ξεγελάσουν» τους Ρώσους. Αλλά η έκπληξη φαίνεται να μη «έπιασε τόσο καλά!». 

 Οι αναλυτές εξακολουθούν να λένε ότι η Ρωσία, της οποίας τα πολεμικά πλοία επιστρέφουν στη Μεσόγειο, έδειξε αυτοσυγκράτηση για να αποφύγει έναν «βαλλιστικό πόλεμο» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «πυρηνικό πόλεμο». 

Μετάφραση, Κριστιάν Ακκυριά Βίντεο 

Πηγή: Al-Alam 
Πηγή:  infognomonpolitics

Σχόλια