Μυτιλήνη: Ψάχνουν ακόμη επιζήσαντες από το ναυάγιο με 16 νεκρούς πρόσφυγες


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό αγνοουμένων από την ανατροπή βάρκας, που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Σε αυτή συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, σκάφος δύναμης Frontex, τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιωτικά σκάφη, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, εναλλάξ με ελικόπτερο δύναμης Frontex, ενώ από ξηράς όχημα του λιμενικού και όχημα της δύναμης Frontex. 

Δεκαέξι νεκροί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και έξι γυναίκες, έχουν περισυλλεγεί έως τώρα από τις ελληνικές και τουρκικές αρχές, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των επιβαινόντων. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, συνολικά 9 σοροί (6 γυναίκες, 2 άνδρες και 1 παιδί), ενώ έχουν επίσης περισυλλεγεί σώες 2 γυναίκες, η μία εκ των οποίων έγκυος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού από τις τουρκικές Αρχές, έχουν περισυλλεγεί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων 7 σοροί (6 άνδρες και 1 παιδί). 
tribune

Σχόλια