118 νεκροί κυρίως γυναικόπαιδα από την επίθεση αυτοκτονίας «μετριοπαθή αντάρτη» στη Συρία hi


Τουλάχιστον 118 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε το Μεγάλο Σάββατο «μετριοπαθής» τζιχαντιστής, από αυτούς που υποστηρίζει η Τουρκία και κάποιοι δυτικοί, σε φάλαγγα λεωφορείων με σιίτες αμάχους έξω από την πόλη Χαλέπι.

Στα λεωφορεία επέβαιναν άμαχοι σιίτες, κυρίως ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, από τον κυβερνητικό θύλακα στα χωριά Φούα και Καφράγια της ελεγχόμενης από την Αλ Κάιντα επαρχίας Ιντλίμπ.

Ο «μετριοπαθής» βομβιστής αυτοκτονίας Σαμέρ Χασάν Γιούσεφ Χαρέετα (Samer Hasan Yousef Khareeta) πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο δίπλα στα λεωφορεία.

«Όταν οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας έφτασαν στο σημείο, απομάκρυναν περισσότερα από 100 πτώματα. Οι περισσότεροι νεκροί είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Αμάρ Αλ Σέλμο, επικεφαλής των ομάδων διάσωσης της πολιτικής προστασίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 16.00 τοπική ώρα. Υπάρχουν και 224 τραυματίες.
118 νεκροί κυρίως γυναικόπαιδα από την επίθεση αυτοκτονίας «μετριοπαθή αντάρτη» στη Συρία - Εικόνα0 Η φωτογραφία του βαριά τραυματισμένου νηπίου που χαμογελά διακινείται από τους φιλοκυβερνητικούς ως εικόνα ελπίδας και αντίστασης στην τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Οι εικόνες με τα απανθρακωμένα παιδιά έχουν προκαλέσει παγκόσμια φρίκη, ωστόσο, τα διεθνή Μέσα δεν αναδεικνύουν το νέο έγκλημα των «ανταρτών» όπως αναδεικνύουν τα αντίστοιχα εγκλήματα του καθεστώτος.

Ούτε υπάρχουν αντιδράσεις «καταδίκης» από δυτικές κυβερνήσεις και ηγέτες της Ευρώπης, πράγμα που φανερώνει την υποκρισία του δυτικού κόσμου που «επιλεκτικά» υπερασπίζεται τις αξίες του.
118 νεκροί κυρίως γυναικόπαιδα από την επίθεση αυτοκτονίας «μετριοπαθή αντάρτη» στη Συρία - Εικόνα1 Σύμφωνα με τον Σύρο βουλευτή Φαρές Σεχάμπι, ο εικονιζόμενος Σαμέρ Χασάν Γιούσεφ Χαρέετα (Samer Hasan Yousef Khareeta) είναι ο «μετριοπαθής» μακελάρης που πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας.
118 νεκροί κυρίως γυναικόπαιδα από την επίθεση αυτοκτονίας «μετριοπαθή αντάρτη» στη Συρία - Εικόνα2

tribune.gr

Σχόλια