Σχέδια για εισβολή 150.000 στρατιωτών στη Συρία επεξεργάζεται η Ουάσινγκτον – ΒΙΝΤΕΟ


Θα το κάνουν; Δυσοίωνα εξελίσσονται τα πράγματα για τη Μέση Ανατολή και το συριακό συγκεκριμένα, καθώς δεν φαίνεται να εκτονώνεται η κρίση, αλλά αντιθέτως η ένταση κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα περισσότερο. Το ρωσικό insider αποκαλύπτει πως οι Αμερικανοί επεξεργάζονται ήδη σε ανώτατο επίπεδο σχέδια για εκτεταμένη εισβολή στη Συρία, τύπου Ιράκ, κάτι που θα συνεπάγεται την αποστολή χιλιάδων στρατιωτών επί του συριακού εδάφους. 

 Απώτερος στόχος θα είναι η πτώση του Άσσαντ και η επιβολή…ειρήνης στην πολυτάραχη χώρα. Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ H. R. McMaster, ο οποίος ήδη πιέζει τον πρόεδρο Τραμπ για αποστολή 150.000 στρατιωτών μέσα στις επόμενες μέρες. 

Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων σε ξένη χώρα από το 2003 και την εισβολή στο Ιράκ. «Όποτε αυτό χρειάζεται πραγματικά, θα δείτε τις ΗΠΑ να το κάνουν», παραδέχθηκε ο ίδιος, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο. 

 Ωστόσο ουδείς είναι ακόμη σίγουρος για το τι ακριβώς πρόκειται να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, δεχόμενος συνεχώς πιέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μία τυχόν ανάληψη γιγαντιαίας στρατιωτικής δράσης στη Συρία με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να σημάνει και σύγκρουση με τη Ρωσία. Καταγγελία έκανε και ο Άλεξ Τζόουνς 

el.gr

Σχόλια