Τουρκόφιλοι μισθοφόροι πούλησαν τουρκικό τεθωρακισμένο στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)


Ισλαμιστές τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), πούλησαν ένα τεθωρακισμένο του τουρκικού στρατού, που τους έδωσε ο Ερντογάν για να «πολεμάνε» στη Συρία, στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δημοσίευμα της αριστερής τουρκικής εφημερίδας Birgün. Το τουρκικό τεθωρακισμένο, που «άλλαξε χέρια», βρέθηκε στη Συρία στα πλαίσια της επιχείρισης «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή της τουρκικής εισβολής στη βορειοδυτική Συρία δυτικά του Ευφράτη. 

 Το τεθωρακισμένο με πινακίδα 243768, αξίας περισσότερο από 600.000 δολάρια, εμφανίζεται σε ένα βίντεο με έναν ένοπλο του FSA και αργότερα σε ένα διαφορετικό βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με έναν τζιχαντιστή να το δείχνει και να σχολιάζει «λάφυρο». Σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο διέταξε έρευνα αλλά ακόμα δεν έβγαλε άκρη. 

 Τούρκος στρατιώτης που μίλησε στη Birgün δίχως να δημοσιευτεί το όνομά του, δήλωσε: «Η επιχείριση [Ασπίδα του Ευφράτη] πραγματοποιήθηκε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Δεν υπήρχε φαγητό ή μέρος να πλυθείς. Υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ των δυνάμεών μας και των μελών του FSA. Αυτοί [ο FSA] είχαν καλύτερες συνθήκες. Επιπλέον, τα μέλη του FSA πούλησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα. Οι περισσότεροι που είναι μέλη στον FSA είναι κλέφτες, ναρκομανείς και λαθρέμποροι». 

Δείτε σε βίντεο το τεθωρακισμένο που πουλήθηκε:tribune

Σχόλια