Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να πουλήσουν τα αντιπυραυλικά συστήματα THAAD στην Σαουδική Αραβία


© AP Photo / PRNewsFoto / Lockheed Martin Πυραυλικό σύστημα THAAD. Φωτογραφία αρχείου ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 
20 Μαΐου – RIA Novosti, Alexei Bogdanovsky. 

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθεται να πουλήσουν στην Σαουδική Αραβία το εξω-ατμοσφαιρικό σύστημα παρακολούθησης και αναχαίτισης THAAD και τα αντιπυραυλικά συγκροτήματα Patriot, δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Σάββατο. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν το Σάββατο μια δέσμη εγγράφων για την πώληση αμερικανικών όπλων ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περαιτέρω συναλλαγές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που μπορεί να αυξήσουν το ποσό στο ύψος των 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διένειμε ένα δελτίο, στο οποίο περιέγραψε την προγραμματισμένη συναλλαγή. «Τα Συστήματα όπως είναι το THAAD και το Patriot θα βοηθήσουν την Σαουδική Αραβία να προστατεύσει την ίδια και την περιοχή από τις πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις», αναφέρει το έγγραφο. Επιπλέον, στον κατάλογο των πωλήσεων είναι , αερόστατα, τανκς, πυροβολικό, ραντάρ ανίχνευσης πυραύλων, , τεθωρακισμένα οχήματα για το πεζικό, ελικόπτερα. 

Στην πώληση του τομέα του Πολεμικού Ναυτικού περιλαμβάνονται πλοία, ελικόπτερα, μικρά σκάφη και οπλικά συστήματα για αυτά. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν να εκσυγχρονιστεί η Πολεμική Αεροπορία του Βασιλείου, παρέχοντας μεταγωγικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, ελαφριά επιθετικά αεροπλάνα, καθώς και συστήματα στόχευσης. Τελικά, οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στη Σαουδική Αραβία τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για την επιχειρησιακή και τακτική διαχείριση. 

https://ria.ru 
tokoutsavaki.blogspot.gr

Σχόλια