Κούρδοι (PKK): Από τις 20 έως 26 Απριλίου σκοτώσαμε 24 Τούρκους στρατιώτες


Οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν πόσους Τούρκους στρατιώτες σκότωσαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου σε μάχες στην περιοχή Μπέστα της επαρχίας του Σιρνάκ, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. 

 Οι Κούρδοι τονίζουν ότι ενώ το τουρκικό κράτος προσπαθεί να συγκαλύψει με την προπαγάνδα του τις πραγματικές του απώλειες, αυτές ήταν βαριές, ενώ παραδέχονται ότι υπήρξαν και απώλειες μεταξύ των Γκερίλας, όπως αυτοαποκαλούνται οι αντάρτες του PKK. Μεταξύ 20 και 21 Απριλίου, οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 12 Τούρκους στρατιώτες σε τρεις ξεχωριστές μάχες, δύο στην περιοχή Ξιρμπικέ Μπέστα στις 20 και στις 21 στον λόφο Μάρτυρα Αρμάντς. 

 Στις 22 Απριλίου οι Τούρκοι στρατιώτες αποσύρθηκαν από τον λόφο. Στις 23 Απριλίου οι Κούρδοι λένε ότι σκότωσαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στην περιοχή Τζίρε Σέβο και χτύπησαν ένα ελικόπτερο Σιρκόσκι. Στις 24 Απριλίου σκότωσαν ακόμα δύο Τούρκους στρατιώτες στο πέρασμα Μάρτυρα Ντιλσέρ και στη συνέχεια ο τουρκικός στρατός απάντησε με βομβαρδισμό όλμων. 

 Στις 26 Απριλίου ακόμα έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι Κούρδοι επιτέθηκαν με αντιαρματικά RPG σε δύο θέσεις του στρατού στην κορυφή του λόφου Μάρτυρα Ντιλσέρ. Συνολικά οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 13 Γκερίλας του HPG και 24 Τούρκοι στρατιώτες. 

tribune.gr

Σχόλια