Να στρέψει τον FSA κατά του YPG επιδιώκει η Τουρκία…


Εάν το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik δεν αποτελεί κάποιο από τα γνωστά παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων για τη στήριξη των στόχων της ρωσικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, τότε πρόκειται για μια σοβαρότατη εξέλιξη που θα μας απασχολήσει σύντομα, καθώς θα προκαλέσει νέες τριβές ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ… 

 Η Τουρκία φέρεται να εκπαιδεύει το τελευταίο τρίμηνο ομάδες μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA: Free Syrian Army) με στόχο να ανοίξει ένα μέτωπο στις κουρδικές δυνάμεις του YPG (που είναι ενταγμένες στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις – SDF) στο καντόνι του Αφρίν, μάλλον διότι εκεί δεν υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις. Ακόμη… Οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν το ποσό των 300 ευρώ σε μηνιαία βάση… Οι μαχητές εκπαιδεύονται από τις τουρκικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 45 ημερών, στις περιοχής Γκαζιαντέπ και Κιλίς. 

Τις πληροφορίες φέρεται να έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο στρατιωτικός διοικητής του FSA. Άρα, εάν αληθεύει, η Τουρκία έχει όντως δελεάσει μέσω του μισθού των 300 ευρώ μαχητές του μετώπου της Συρίας, τους οποίους θα στρέψει εναντίον των Κούρδων, με στόχο να κάνουν άλλοι τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό της, ώστε να μην έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

 Οι Τούρκοι υποτίθεται θέλουν τη δύναμη αυτή που αριθμεί 10.000 άνδρες και αποτελείται κυρίως από Τουρκομάνους αλλά και Άραβες, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι Κούρδοι, για να περιπολεί στη συνοριακή ζώνη ασφαλείας μεταξύ των περιοχών της Τζαραμπλούς και της Ιντλίμπ. 
Και βλέπουμε… 

defence-point.gr

Σχόλια