Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Έβερεστ – Δύο νεκροί


Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Έβερεστ – Δύο νεκροί Ένα μικρό αεροπλάνο που μετέφερε μόνο μέλη πληρώματος και φορτίο συνετρίβη κοντά στο όρος Έβερεστ το Σάββατο, σκοτώνοντας τους δύο πιλότους, ενώ άλλο ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε. Το αεροπλάνο χτύπησε ένα βουνό περίπου 20 μέτρα κάτω από το διάδρομο του αεροδρομίου Tenzing Hillary στο Lukla, την πύλη στο Όρος Everest, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός διαχειριστής Umesh Pandey. Το αεροπλάνο μετέφερε δύο πιλότους και μια αεροσυνοδός. Ήταν όλοι κάτοικοι του Νεπάλ. 

 Ο Pandey είπε ότι και οι τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Ο ένας πιλότος πέθανε μόλις έφτασε στο νοσοκομείο ενώ ο άλλος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και κατέληξε λίγο αργότερα. Οι κακές καιρικές συνθήκες εμπόδιζαν ένα ελικόπτερο να πετάξει από τη Lukla για να τους φέρει στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού. 

 Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Κατμαντού, Prem Nath Thakur, δήλωσε ότι το δυστύχημα θα διερευνηθεί. Μια αρχική αναφορά λέει ότι ένας ισχυρός άνεμος λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου είναι η αιτία της συντριβής. Το αεροσκάφος LET-410 που κατασκευάστηκε από την Τσεχία ανήκε στην εγχώρια αεροπορική εταιρεία Goma Air. 

airnews.gr

Σχόλια