ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα ρωσικά «ιπτάμενα δελφίνια» Κοmeta 120M θα «σκίσουν» τα νερά του Αιγαίου


Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

 Οι πηγές του el.gr από την Μόσχα αποκαλύπτουν σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα διείσδυση του ρωσικού παράγοντα στην ελληνική ακτοπλοΐα καθώς η Μόσχα είναι έτοιμη να ξεκινήσει με μια καταρχήν πώληση τεσσάρων «ιπτάμενων δελφινιών Κοmeta 120M και να επενδύσει στην ελληνική τουριστική οικονομία. 

 Όπως μας αναφέρει και ο ανταποκριτής του Ria Novosti στην Ελλάδα Gennady Melnik κατά την συνάντηση του με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Maxim Sokolov στην συνεδρίαση της κοινής ελληνορωσικής Επιτροπής για την Βιομηχανική, Οικονομική και Επιστημονική-Τεχνική Συνεργασία «η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει την παραγωγή ιπτάμενων δελφινιών και τις εξαγωγές στο εξωτερικό» 

 Στην ερώτηση εάν η πώληση του «Komet» στην Ελλάδα ξεκινάει πάλι όπως είχε γίνει πριν 30 χρόνια ο Sokolov είπε: «Ξεκίνησε πάλι η παραγωγή και έπονται οι πωλήσεις» «Το δώσαμε και ένα όμορφο όνομα «το δελφίνι}»| γιατί κατασκευάστηκε στο Rybinsk στην περιοχή του Yaroslavl όπου η υπεύθυνη των εργασιών Valentina Vladimirovna Tereshkova είπε κατά την πλεύση του σκάφους «ένα δελφίνι» και για αυτό το «Κomet κέρδισε αυτό το όνομα. 

Αν οι ελληνικές εταιρείες θέλουν να το αγοράσουν το συμβόλαιο τους περιμένει» είπε ο Sokolov Σύμφωνα με τους επιτελείς το ναυπηγείο του Rybinsk είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή 

 Ο Β.Πούτιν θέλει αυτά τα ταχύτατα σκάφη να εξυπηρετήσουν τα θέρετρα μεταξύ Sochi και Yalta Απαντώντας στην πληροφορία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει τα πρώτα 4 σκάφη και να προχωρήσει μετά σε περαιτέρω αγορές ο υπουργός απάντησε ότι «η Κοινή Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε ελληνική πρόταση» 

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναυπηγεία Vympel συνεργάζονται με ελληνική εταιρεία για την κατασκευή 4 Kometa 120M. Αυτή την στιγμή οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας. Το κάθε σκάφος θα κοστίζει περί τα 6.000.000 ευρώ 

 Οι Ρώσοι θέλουν όσο τίποτε άλλο την διείσδυσή τους στην ελληνική ακτοπλοΐα λόγω της εκρηκτικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού. Οι ξένοι τουρίστες δεν θέλουν πλέον να χάνουν χρόνο με «μουτζούρηδες»-καράβια και να χάνουν τις διακοπές τους στο Αιγαίο αλλά θέλουν να φτάνουν άνετα, άμεσα και ξεκούραστα στον προορισμό τους. Από την Ελλάδα η Ρωσία φιλοδοξεί να το εξαγάγει και σε άλλες χώρες αλλά εκεί είναι που λόγω των πολυάριθμων νησιών θεωρείται εκ των ουκ άνευ. 

el.gr

Σχόλια