ΕΚΤΑΚΤΟ- Στο παρά 1 της κατάρριψης – Αερομαχίες Νατοϊκών και ρωσικών μαχητικών γύρω από το αεροσκάφος του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Σ.Σοϊγκού –


Ξέφυγε η κατάσταση στην Βαλτική και το ΝΑΤΟ ψάχνεται για πόλεμο. Πριν λίγο μαχητικό αεροσκάφος F-16 του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να προσεγγίσουν το αεροσκάφος του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πάνω τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, αλλά ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27, το έδιωξε… 

Το αεροσκάφος του ΝΑΤΟ προσπάθησε με εντελώς προκλητικό τρόπο να προσεγγίσει το αεροσκάφος του Σοϊγκού, αλλά ανάμεσα σε αυτόν πετούσε ένα ρωσικό μαχητικό Su-27. Ο Ρώσος πιλότος με απόλυτη ψυχραιμία γύρισε απειλητικά προς στο νατοϊκό αεροσκάφος και « κούνησε» τα φτερά απειλητικά ότι θα εκτοξεύσει πύραυλο αέρος -αέρος και έτσι το F-16 αποσύρθηκε με την «ουρά στα σκέλια». 

Ο Σ.Σοϊγκού μετέβαινε αεροπορικώς στο στο Καλίνινγκραντ όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη του στρατιωτικού κολεγίου για τα θέματα ασφάλειας στη δυτική στρατηγική περιφέρεια . Χθες είχαμε εμπλοκή ρωσικού αεροσκάφους Su-27 το οποίο παρακολουθούσε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135. 

Αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι το «ατύχημα » με τέτοια κίνηση στον αέρα ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία είναι πιο πιθανό από ποτέ και όλα τα ενδεχόμενα στην συνέχεια θα είναι ανοικτά για οτιδήποτε. Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο.  

pentapostagma.gr

Σχόλια