Η «ενημερωτική εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι επέμβασης» .


Η ενημερωτική εκστρατεία των ΗΠΑ σχετικά με τη Συρία, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι, ότι η αμερικανική παρέμβαση επίκειται, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Η εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και υποστηρίζεται από το Λονδίνο και το Παρίσι, σχετικά με την εικαζόμενη χημική επίθεση, η οποία υποστηρίζεται ότι προετοιμάζεται από τη Δαμασκό, δεν είναι πρωτότυπη, είναι χειρόγραφη, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολλές χώρες Στην περιοχή «, δήλωσε ο Ζαχάροβα. 

Το 2013, για παράδειγμα, «η πρόκληση με την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων αποτέλεσε δικαιολογία για μια δυνητική άμεση δυτική παρέμβαση στη Συρία, η οποία σώθηκε μόνο από τη αποφασιστική στάση της Ρωσίας», δήλωσε ο αξιωματούχος. Μετά το ατύχημα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν η αμερικανική ηγεσία ισχυρίστηκε ότι μια επίθεση από χημικά όπλα είχε γίνει από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στον Khan Shaykhun, η Ουάσιγκτον δεν κάνει τίποτα που δεν έχει δει ποτέ πριν, πρόσθεσε η Ζαχάροβα. 

«Η τρέχουσα επίθεση πληροφόρησης είναι πολύ πιθανό ένα προειδοποιητικό σημάδι μιας επέμβασης. Η ιστορία θα είναι η ίδια: ένα περιστατικό θα συμβεί στην επικράτεια που ελέγχεται από τους τρομοκράτες, ακολουθούν πολιτικά θύματα, η αποκαλούμενη αντιπολίτευση – de facto οι ίδιοι τζιχαντιστές. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ακόμη τις πιθανές τοποθεσίες για τέτοια περιστατικά: Sarrakab και Ar-Riha, όπου η Μόσχα «πιστεύει ότι προετοιμάζεται μια τέτοια επίθεση με χημικά όπλα». 

Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ σχετικά με μια εικαζόμενη χημική επίθεση που προετοιμάζεται από τη Δαμασκό όχι μόνο απευθύνονται στις συριακές αρχές, αλλά και κατά της Ρωσίας, δήλωσε η Ζαχάροβα. «Η κατάσταση φαίνεται να είναι μια τεράστια πρόκληση, τόσο στρατιωτική όσο και ενημερωτική, μια πρόκληση που δεν στοχεύει μόνο στη Συριακή ηγεσία, αλλά και στη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος. 

www.rt.com/news/394571-syria-intervention-russia-us/ 
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : 
corfiatiko.blogspot.gr

Σχόλια