Επιστολή οργής και απόγνωσης του υιού του ιδρυτή της Τράπεζας Εργασίας σε FT: Σταματήστε να προωθείτε Βαρουφάκη


Την παύση της «προώθησης του υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη» αποφάσισε να ζητήσει ένας Έλληνας μέσα από επιστολή του στους Financial Times. 

 Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Καψάσκης, γιος του ιδρυτή της Τράπεζας Εργασίας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εκφράζει το παραπάνω αίτημα. Η επιστολή του κ. Καψάσκη δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. 

Ακολουθεί η σχετική επιστολή οργής και απόγνωσης του κ. Καψάσκη: «Κύριε, ως μακροχρόνιος αναγνώστης των Financial Times, δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς, δύο φορές σε τρεις ημέρες, αρθρογράφοι των Financial Times θεώρησαν πρέπον να προωθήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τη δουλειά του (ο Martin Wolf στο «Summer books, Life & Arts» στις 24 Ιουνίου και ο Wolfgang Münchau στο «Η Ελλάδα προσφέρει μαθήματα στο πώς να διαπραγματευθεί το Grexit» στις 26 Ιουνίου 2017). 

 Όσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να βιώσουμε την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη με τους πιστωτές της Ελλάδας το 2015 (στην πραγματικότητα, ένα εξάμηνο παιχνίδι «κοκορομαχίας») και ακόμα αναγκαζόμαστε να ζήσουμε με τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία (υπολογίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πως υπερβαίνει τα 85 δισ. ευρώ ή το 46% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι ο κ. Wolf και ο κ. Münchau ρίχνουν αλάτι στην πληγή με το να διατηρούν τη μακρόχρονη εκστρατεία αυτοπροβολής του, της οποίας η εξάμηνη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά ένα μόνο (ακριβό) κεφάλαιο». 
thecaller.gr

Σχόλια