Γιατί οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν τον Συριακό Στρατό;


Γιατί οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν τον Συριακό Στρατό; 

Γράφει η Sophie Mangal 

 Στις 6 Ιουνίου, οι αεροπορικές αεροπορικές δυνάμεις της Διεθνούς Συμμαχίας υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. επιτέθηκαν για άλλη μία φορά στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Homs Governorate, στοχεύοντας σε μονάδα που προχωρούσε προς την διασταύρωση, Al-Tanf Crossing. 

Τουλάχιστον δύο στρατιώτες SAA σκοτώθηκαν και πάνω από 15 τραυματίστηκαν σοβαρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτίθενται στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων ». Παλιότερα στις 18 Μαΐου, πραγματοποίησε παρόμοια επίθεση και σκότωσε αρκετούς στρατιώτες και κατέστρεψε πολλά οχήματα. Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας αξιολόγησε αμέσως το περιστατικό και εξέδωσε δήλωση. 

Λέγεται ότι αυτή η επιθετικότητα επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η υποστήριξη του συνασπισμού για τρομοκρατία σε μια εποχή που η SAA και οι σύμμαχοί της πραγματοποιούν καθημερινή πρόοδο στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS. 

Επιπλέον, η επιθετικότητα των ΗΠΑ οδήγησε στην κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή και οι συριακές αρχές κάλεσαν τον συνασπισμό να μην προβεί σε τέτοιες επιθετικές ενέργειες με κανένα πρόσχημα. Επιπλέον, αρκετές πολιτείες καταδίκασαν την επίθεση των ΗΠΑ. Ειδικότερα, το Ιράν επέκρινε έντονα το περιστατικό. Ο Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Σαμπάνι, δήλωσε ότι μια τέτοια επιθετικότητα και η ενίσχυση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων στην αραβική χώρα θα εμβαθύνει μόνο τη συνεχιζόμενη κρίση. 

 Στην πραγματικότητα, η στρατιωτική εκστρατεία των ΗΠΑ στη Συρία δεν έφερε τίποτα εκτός από πολυάριθμες απώλειες μεταξύ των αμάχων και τη διακοπή της βασικής αστικής υποδομής. Οι Αμερικανοί εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας υπό την πρόφαση της καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ωστόσο, η Raqqa, την οποία προσπαθούν να απελευθερώσουν με την υποστήριξη των Κούρδων από τον περασμένο Νοέμβριο, παραμένει υπό τον έλεγχο του ISIS. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αεροπορική επίθεση, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική του στρατιωτική βάση. 

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές των Η.Π. διδάσκουν στον τοπικό πληθυσμό τον τρόπο καταπολέμησης των τρομοκρατών σε αυτή τη βάση. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά από να περάσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ ο πληθυσμός θα αρχίσει να παλεύει με τρομοκράτες αλλά όχι με τη συριακή κυβέρνηση. 

 Η δικαιολογία επίθεσης υπό το πρόσχημα της ασφάλειας της στρατιωτικής βάσης δημιουργεί επίσης αμφιβολίες. Καθώς κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα συριακά στρατεύματα βρίσκονταν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη βάση. Ακόμα και θεωρητικά, δεν θα μπορούσαν να το βλάψουν λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη όπλων για χρήση εναντίον των Αμερικανών. 

Εκείνη η στιγμή εκτός από τα όπλα πυροβολικού και μια αποθήκη πυρομαχικών του SAA δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Συνεπώς, η δικαιολόγηση του πενταγώνου ακούγεται απίστευτη. Παρά τις βάρβαρες προσπάθειες των δυτικών χωρών να αποτρέψουν την πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης, ο συριακός στρατός και οι πραγματικοί σύμμαχοί του πρέπει να συνεχίσουν τη μαζική τους επίθεση εναντίον του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων σε ολόκληρη τη χώρα. Δεδομένου ότι μόνο αυτοί έχουν νόμιμο δικαίωμα να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κράτους τους. 

veteranstoday 

Μετάφραση ΚΟΡΑΞ 

Σχόλια