Η κουρκούμη, το δυνατό αντικαρκινικό βοτάνι


Η κουρκούμη, το δυνατό αντικαρκινικό βοτάνι 

 Δεν είναι τυχαίο ότι η κουρκούμη αναφέρεται συχνά ως ένα superfood. Η κουρκούμη (Turmeric) έχει θετικές συνέπειες για το σώμα και το μυαλό μας και θεωρείται ως ένα φαρμακευτικό προιόν. Οι κίτρινες χρωστικές ουσίες στην κουρκούμη, που ονομάζονται κουρκουμινοειδή, λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, αντι-φλεγμονώδη και μάχονται τον καρκίνο. Η κουρκούμη αποτοξινώνει το σώμα σας και καθαρίζει τις επιβλαβές ουσίες από το συκώτι σας. Επίσης είναι κάνει καλό για το δέρμα σας. 

 Προστατεύει από τον καρκίνο, καθώς δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των όγκων 

 Πολεμά τα τοξικά μέταλλα και μειώνει τις φλεγμονές. Ειδικά η κουρκουμίνη, μία από τις κίτρινες χρωστικές ουσίες, αναστέλλει τον καρκίνο. Έρευνα έχει αποδείξει ότι βοηθά εναντίον του καρκίνου του ανθρώπινου μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του γαστρικού, και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Η κουρκουμίνη καταπολεμάει τα κύτταρα χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. 

 Φυσικό παυσίπονο 

 Μια μελέτη του 2010 δείχνει ότι η κουρκουμίνη πολεμά τους κακοήθεις όγκους του εγκεφάλου αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό και τη μετανάστευση των καρκινικών κυττάρων. Η Κουρκούμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό παυσίπονο για την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκούμη καταπολεμάει τον πόνο καλύτερα από ό, τι η ασπιρίνη ή άλλα φάρμακα. Στην Ινδία, το μπαχαρικό χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία πληγών και γρατσουνιές. 

 Αλτσχάιμερ 

 Στην Ασία πιστεύεται ότι η κουρκούμη λειτουργεί ως θεραπευτικό για διάφορες ασθένειες, όπως η θρόμβωση και οι εγκεφαλικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Alzheimer και του Parkinson. Μια μελέτη από το Κέντρο για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας - στο Λος Άντζελες, στη δεκαετία του ενενήντα δείχνει την μεγάλη επίδραση της κουρκουμίνης στην νόσο του Αλτσχάιμερ.KORAKS

Σχόλια