Κυπριακό: «Κατάπιε» την «τελευταία ευκαιρία» ο τουρκόφιλος Έιντε και μιλά τώρα για «μοναδική ευκαιρία»


Ο λομπίστας των Τούρκων Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ μέχρι πρότινος εκβίαζε μιλώντας για «τελευταία ευκαιρία» επίλυσης του Κυπριακού, μαζί με τα εγχώρια φερέφωνα της «όποιας λύσης», τώρα αναφερόμενος στη Διάσκεψη για το Κυπριακό της 28ης Ιουνίου την αποκάλεσε «μοναδική ευκαιρία». 

 «Υπάρχει μία αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει ευκαιρία σαν την σημερινή… Οι μέρες θα είναι μακρές και το έργο δύσκολο… χωρίς εγγύηση επιτυχίας, (αλλά) είναι μία μοναδική ευκαιρία και μία λύση είναι δυνατή», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη. 

Την ίδια ώρα η τουρκική πλευρά, που βλέπει ότι δεν της βγαίνουν οι σχεδιασμοί της για το Κυπριακό, έκανε λόγο ότι «σέρνεται» στη Γενεύη, Ελλάδα και Κύπρος επιμένουν στην απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί ως προϋπόθεση για τη λύση, αίτημα που δεν αποδέχεται η Τουρκία και όλοι πλέον μιλάνε για νέα Διάσκεψη το Φθινόπωρο προεξοφλώντας ότι αυτή, που πίεσε να γίνει ο Έιντε, θα είναι μια τρύπα στο νερό. 

Εν τω μεταξύ στις 15 Ιουλίου αρχίζουν να σκάβουν τα γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Έιντε, που λέγεται ότι συνωμοτεί και με τους Βρετανούς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν κάνει «περίεργες» κολλεγιές με τους Τούρκους στα παρασκήνια, τέλος καλοκαιριού πάει στην πατρίδα του Νορβηγία να πολιτευτεί και μας αδειάζει τη γωνιά. 
tribune.gr

Σχόλια