Δολοφονία εν ψυχρώ: Με επτά σφαίρες εκτελέστηκε αφροαμερικάνος οδηγός από την αστυνομία (Video, σκληρές εικόνες) Δολοφονία εν ψυχρώ: Με επτά σφαίρες εκτελέστηκε αφροαμερικάνος οδηγός από την αστυνομία (Video, σκληρές εικόνες) - Media


Το βίντεο της δολοφονίας του Φιλάντο Καστίλε από την αστυνομία έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, λίγες ημέρες μετά την αθώωση του αστυνομικού που άδειασε το όπλο του πάνω στον 32χρονο Αφροαμερικάνο. 

 Στο βίντεο, ο αστυνομικός εμφανίζεται να πλησιάζει το αυτοκίνητο του Καστίλε, μέσα στο οποίο βρίσκονται η φίλη του, Ντάιμοντ Ρέινολντς και η 4χρονη κόρη της. 

 Αρχικά ο αστυνομικός είναι φιλικός και εξηγεί στον Καστίλε ότι τον σταμάτησε για ένα καμένο φως του φρένου και του ζητά δίπλωμα και άδεια. Τότε ο Καστίλε τον ενημερώνει ότι έχει όπλο επάνω του και ο αστυνομικός του λέει να μην το αγγίξει. 

 Ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και αρχίζει να φωνάζει, έχοντας εμφανώς χάσει την ψυχραιμία του ενώ στη συνέχεια βάζει το όπλο μέσα στο αυτοκίνητο και πυροβολεί τον Καστίλε επτά φορές! 
Δεύτερος αστυνομικός πλησιάζει το αυτοκίνητο και βγάζει έξω το κοριτσάκι, ενώ η Ρέινολντς ουρλιάζει και ο πρώτος αστυνομικός ακούγεται να λέει «του είπα να μην το βγάλει». 

 Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από σχεδόν ένα χρόνο και είχε συνταράξει τις ΗΠΑ καθώς η Ρέινολντς είχε μεταδώσει το συμβάν ζωντανά μέσω Facebook. O αστυνομικός αθωώθηκε για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ωστόσο, απολύθηκε από το σώμα. 
topontiki

Σχόλια