Γιατί το αεροσκάφος του Πούτιν έκανε παράκαμψη στην πτήση προς Αμβούργο


ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ 

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο, έκανε παράκαμψη περίπου 500 χιλιομέτρων προκειμένου ν' αποφύγει να πετάξει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πτήσης (FlightRadar24 website). 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της παραπάνω ηλεκτρονική σελίδας παρακολούθησης πτήσεων, το ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος που πετούσε από την Μόσχα με προορισμό το Αμβούργο, την Πέμπτη, προχώρησε σε παράκαμψη της κανονικής πορείας πτήσεως του, πάνω από την Λευκορωσία και την Πολωνία. 

 Έτσι, το ρωσικό αεροσκάφος (Ilyushin) με αριθμό μητρώου RA-96022 πέταξε πάνω από την Βαλτική Θάλασσα κι αμέσως μετά μέσω της Φιλανδίας και της Σουηδίας προτού εισέλθει στον εναέριο χώρο της Δανίας και της Γερμανίας. 

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πάντως αρνήθηκε να πει περισσότερα για το συμβάν, λέγοντας μόνο πως η ασφάλεια του Προέδρου είναι πρωταρχικής σημασίας σε κάθε του ταξίδι. Τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν ήταν χρήσιμα μέτρα», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια