Γιατί κερδίζει η παγκοσμιοποίηση ;


γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 

 O Βάλτερ Λίπμαν δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Δημοσιογράφος ,δημοκρατικός ,παγκοσμιοποιητής και πρόσωπο με μεγάλη επιρροή πάνω στον πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ ,κάποτε είπε '' μόνο όταν η προπαγάνδα των νικητών περάσει στα βιβλία των ηττημένων ,μόνο τότε θα έχει ολοκληρωθεί η επανεκπαίδευση''. 

 Ο Λίπμαν μιλούσε για τον Β παγκόσμιο πόλεμο και την αναγκαιότητα να υπάρξει ''επανεκπαίδευση'' των ηττημένων. Το γιατί υπήρχε αυτή η ανάγκη και το πώς επετέυχθη η ''επανεκπαίδευση'' μόνο σήμερα μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα της . Τα έθνη της Ευρώπης έπρεπε να μισήσουν τον εαυτό τους (η προπαγάνδα των νικητών να γίνει κτήμα των ηττημένων) και να αποστραφούν κάθε τι που έχει σχέση με τον εθνικισμό ως κάτι που οδηγεί στην ρατσιστικό μίσος και τελικά σε ακόμα ένα ολοκαύτωμα. Το μάθημα έπρεπε να είναι απλό : είσαι εθνικιστής ; θες την χώρα σου ''καθαρή''; αρα είσαι εν δυνάμει δολοφόνος που θέλει νέα ολοκαυτώματα . Απροκάλυπτα όλο το σύστημα -πολιτικοί και media- λένε οτι ο εθνικισμός οδηγεί στα ολοκαυτώματα .Αυτό πάει ως εξής :
Στοχοποιείς τους μετανάστες άρα κάνεις ότι και οι ναζί με τους Εβραίους. Υμνουν την ΕΕ που εχει καταστείλει τους εθνικισμούς - δεν έχει πόλεμο η Ευρώπη εδώ και 85 χρόνια λένε- και εχει ομογενοποιήσει τους λαούς της Ευρώπης .Αυτή ήταν η επανεκπαίδευση για την οποία μίλαγε ο Λίπμαν. Αυτή η επανεκπαίδευση κατέστη δυνατή χάρις στην κατάληψη των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων από την αριστερά .

Τα αποτελέσματα της τα βιώνουμε σήμερα. Σε ποσοστά συντριπτικά οι πλέον μορφωμένοι Γάλλοι επέλεξαν τον συστημικό Μακρόν στις πρόσφατες εκλογές στην Γαλλία. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε όπου ηττήθηκαν οι εθνικιστικές δυνάμεις .Όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν περάσει ''επανεκπαίδευση'' μέσα από τα αριστεροκρατούμενα πανεπιστήμια και τώρα έχουν μάθει να αποστρέφονται κάθε τι που θυμίζει εθνικισμό .Έχουν μάθει να πιστεύουν ότι ο μορφωμένος οφείλει να είναι κοσμοπολίτης ,αυτονόητα οπαδός της ''ανοιχτής κοινωνίας'' . Με την ''επανεκπαίδευση'' έμαθαν να λειτουργούν ,όπως στο πείραμα του Παβλόφ .Τα media φωνάζουν ''ναζί , ,κίνδυνος,φασισμός'' και αυτοί αμέσως ανακλαστικά τρέχουν. Εύκολο να καταλάβεις γιατί έχασε η Λεπέν , γιατί κερδίζει η παγκοσμιοποίηση. Η αστική δεξιά άνοιξε μόνη την κερκόπορτα στον κομμουνισμό και τις διάφορες μεταλλάξεις του. Συμμαχώντας με τον Στάλιν -για την ακρίβεια η τεράστια βοήθεια της Δύσης τον κράτησε όρθιο - νομιμοποίησε και δικαίωσε ηθικά τον κομμουνισμό,δίνοντας του το δικαίωμα να εμφανίζεται ως απελευθερωτής . 

 Κάθε φορά που ο Τσώρτσιλ εκθείαζε την σοφία στου Σταλιν -και το έκανε αυτό σε αρκετές του ομιλίες - μια μελλοντική Λεπέν είχε ήδη ξεκινήσει να χάνει. Η αστική δεξιά θεμελίωσε μόνη της το περίφημο ''ηθικό πλεονέκτημα '' της αριστεράς . Η αστική δεξιά είναι αυτή που ανήγαγε τον Στάλιν σε απελευθερωτή ,και έδωσε στην αριστερά το φωτοστέφανο του αγωνιστή ενάντια στον φασισμό. Θέλετε ακόμα μια απόδειξη βγαλμένη μέσα από την πολιτική μας επικαιρότητα; Ο Δένδιας ,μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα των συντακτών. Το αριστερίστικο αυτό έντυπο δυο σελίδες μετά το άρθρο του Δένδια είχε αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Ρώσικη επανάσταση και παρακάτω στο ίδιο φύλο υμνούσε τον εμπνευστή του πολιτιστικού μαρξισμού,Αντονιο Γκράμσι. 

Σε αυτό το έντυπο επέλεξε ο ''δεξιός '' Δένδιας να γράψει για το πώς οι Δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να στέκονται ενωμένες ενάντια στην φασιστική απειλή.Δεν έχουν καταλάβει στην ΝΔ ,ούτε και πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ,πόσο το ιδεολόγημα του ''δημοκρατικού τόξου'' τους παγιδεύει και τους οδηγεί να απολογούνται συνεχώς για τις δεξιές τους θέσεις και να μετακινούνται προς το κέντρο. 

Οι δεξιοί είτε συστημικοί ,είτε νεοδεξιοί υποτίθεται ότι θέλουν να ανατρέψουν το ''ηθικό πλεονέκτημα '' της αριστεράς αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν προσεγγίσουν την ιστορία με αναθεωρητική διάθεση δεν θα το ανατρέψουν ποτέ . Κάθε δεξιός που επιμένει να μιλάει για κακούς φασίστες ,και να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς όρους όπως ναζί, φασιστερά ,ισλαμοφασισμός και άλλα τέτοια για να περιγράψει οτιδήποτε κακό η αυταρχικό ,ρίχνει νερό στον μύλο της αριστεράς . Χρειαζόμαστε μια αντίστροφη ''επανεκπαίδευση '' αλλιώς θα κερδίζει πάντα η παγκοσμιοποίηση...
elora

Σχόλια