Σεισμός Κως: Δείτε βίντεο από τη στιγμή που τα 6,4 Ρίχτερ χτυπάνε το νησί (βίντεο)


Σεισμός Κως: Δείτε τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube από τη στιγμή της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ στην Κω μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή. Τα πλάνα που θα δείτε είναι από κάμερες ασφαλείας σε μαγαζιά, σε νυχτερινά κέντρα αλλά και από κάμερες κυκλοφορίας. 

Ο τρόμος κυριαρχεί σε κάθε καρέ από κάθε βίντεο, όταν ο Εγκέλαδος χτυπά το νησί της Κω. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, και είχε εστιακό βάθος γύρω στα 10 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιοχή της Μούγλας. 

 Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, είπε ότι έχουν αναφερθεί μικροί τραυματισμοί ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού είπε ότι είχαν αναφερθεί μικρές ρωγμές σε μερικά παλιά κτίρια. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε την Κω στη 1.31 π.μ. της Παρασκευής. 

 Οι δύο νεκροί ήταν τουρίστες που διασκέδαζαν σε ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης το οποίο έπαθε τεράστιες ζημιές. Ο ένας νεκρός ήταν Τούρκος 39 ετών και ο δεύτερος ένας 27χρονος Σουηδός. Από το ίδιο μπαρ ανασύρθηκαν και πέντε σοβαρότατα τραυματισμένοι εκ των οποίων ο ένας έχει ακρωτηριαστεί και στα δύο του πόδια. 

 Να σημειωθεί ότι σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχει υποστεί το λιμάνι της Κω το οποίο δεν λειτουργεί. Στα πρώτα βίντεο από καφέ στο νησί της Κω, καταγράφεται ο απόλυτος πανικός. 


Οι πελάτες, όταν αισθάνονται τη δόνηση τρέχουν πανικόβλητοι προς τον εξωτερικό χώρο. Στο επόμενο βίντεο βλέπετε μαρτυρίες τουριστών και το πλημμυρισμένο λιμάνι από το τσουνάμι των 70 εκατοστών που ακολούθησε τον σεισμό: 

Κι άλλα βίντεο με πλάνα από τη χτυπημένη Κω:

tribune.gr

Σχόλια