Το ποσοστό του Πούτιν στο 83% τον Αύγουστο.


Το ποσοστό του Πούτιν στο 83% τον Αύγουστο. ΠΗΓΗ Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ο βαθμός έγκρισης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ανήλθε σε 83% στα μέσα Αυγούστου, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που εγκρίνουν το έργο της Κρατικής Δούμας μειώθηκε σε λιγότερο από 50%. 

Η μελέτη, που διεξήχθη από το ανεξάρτητο κέντρο έρευνας της κοινής γνώμης Levada στις 18-22 Αυγούστου, έδειξε ότι, εκτός από την πιστοποίηση 83%, το 58% των Ρώσων λένε ότι εμπιστεύονται προσωπικά τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Η βαθμολογία έγκρισης του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν σημαντικά χαμηλότερη στο 48%, ενώ το 51% των Ρώσων δήλωνε ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με το έργο του. 

Ο αριθμός εκείνων που εγκρίνουν το έργο του υπουργικού συμβουλίου στο σύνολό του ήταν ελαφρώς υψηλότερος στο 50%. Μόνο το 42% του ρώσικου λαού δήλωσε ότι εγκρίνει το έργο της Κρατικής Δούμας – το κατώτερο σπίτι του ρωσικού κοινοβουλίου – ενώ το 57% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι. Σε ολόκληρη τη χώρα, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένοι από το έργο των περιφερειακών διοικητών τους και το 46% δήλωσε ότι το έργο τους πρέπει να βελτιωθεί. 

 Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερευνητές της Levada ρώτησαν τους πολίτες ποιοι αξιωματούχοι και πολιτικοί τους έπεισαν περισσότερο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε πρώτος με 58%, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ήταν ο δεύτερος με 30% και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήταν τρίτος με 28%. 

Οι ερωτηθέντες θα μπορούσαν να δώσουν διάφορα ονόματα ως απάντηση. Άλλοι πολιτικοί που πέτυχαν μεγάλη εμπιστοσύνη περιλαμβάνουν: τον επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι (13%), τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ (11%) και τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνωφ (εννέα τοις εκατό). Συνολικά, το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύτηκαν κανέναν πολιτικό και το 11% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. 

Μια μελέτη που διεξήχθη από το κρατικό VTSIOM στις αρχές Αυγούστου απέδωσε παρόμοια αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτό, πάνω από το 83% των Ρώσων εγκρίνει σήμερα το έργο του Βλαντιμίρ Πούτιν ως προέδρου, με 52,4% τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ η κυβέρνηση ως σύνολο έλαβε έγκριση από το 57,5%. Η VTSIOM κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό του Πούτιν στα τέλη του 2015 – στο 89,9%.

grothia.gr

Σχόλια