Ιράν: Δυστύχημα με ανατροπή λεωφορείου γεμάτο μαθητές- Τουλάχιστον 12 νεκροί


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, από τους οποίους 11 μαθητές που θα συμμετείχαν σε αθλητική διοργάνωση, βρήκαν το θάνατο σήμερα σε τροχαίο, μιας και το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στο νότιο Ιράν, σύμφωνα και ιρανικά δημοσιεύματα. Το λεωφορείο που κατευθυνόταν στην πόλη Σιράζ προκειμένου οι μαθητές να λάβουν μέρος σε αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση, ανατράπηκε γύρω στις 04.00 το πρωί, ανακοίνωσε ο Σάιντ Ετζράιε, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης στη νότια πόλη Ναράμπ, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο. 

Δεν διευκρίνισε τα αίτια του δυστυχήματος. Τριάντα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 13 σοβαρά, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Παρά την καλή κατάσταση του οδικού του δικτύου, το Ιράν καταγράφει ένα πολύ κακό απολογισμό τροχαίων. 

Το αυτοκινητιστικά δυστυχήματα οφείλονται κυρίως στη μη τήρηση των βασικών κανόνων οδήγησης, που η αστυνομία προσπαθεί να καταπολεμήσει προβάλλοντας εικόνες που σοκάρουν στην τηλεόραση ή εκστρατείες πρόληψης των οδικών ατυχημάτων. 

pronews

Σχόλια