Η Ισπανία συνέλαβε 14 Καταλάνους πολιτικούς που δεν σεβάστηκαν την σημερινή δικτατορία


Έχουν αρχίσει να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο οι ευρωπαικές δημοκρατίες στην Νότια Ευρώπη;;; Στην Ιταλία το κράτος εμβολιάζει υποχρεωτικά τα παιδάκια διαφορετικά δεν μπορούν να πάνε στο δημοτικό. Στην Ελλάδα πληρώνει ο λαός τις τράπεζες, την γλιδή του Καμμένου και του Τσίπρα, οι λίγοι πολίτες που εργάζονται για μερικά εκατοστάρικα. Στην Ισπανία κατέβασαν τα τάνκς εναντίον του λαού.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δεκατέσσερις ανώτερους αξιωματούχους στην Καταλονία το πρωί της Τετάρτης όταν έκαναν ενέργειες για την διοργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.
Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των συλλήψεων βρίσκεται πίσω από τα σίδερα ο δεύτερος άνθρωπος του Υπουργείου Οικονομικών και Υποθέσεων της Καταλονίας, ο Josep María Jovél.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν εννέα εισβολές στις εγκαταστάσεις της περιφερειακής κυβέρνησης. Το Guardia Civil έχει εισβάλει σε γραφεία της καταλανικής κυβέρνησης, όπου η κυβέρνηση ασχολείται με τις εξωτερικές σχέσεις, τις κοινωνικές και οικονομικές υποθέσεις. Ο πρωθυπουργός της Καταλονίας κ. Carles Puigdemont κάλεσε την κυβέρνησή του σε μια επείγουσα συνεδρίαση την Τετάρτη.

Εκεί δήλωσε ότι η Ισπανία απέσυρε ουσιαστικά την αυτονομία της περιφέρειας της Καταλονίας. Είπε, ότι η κυβέρνηση της Μαδρίτης είναι χουντική και είναι ντροπή για τη δημοκρατία. Ο Puigdemont κάλεσε τους Καταλανούς να ψηφίσουν μαζικά στο προβλεπόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Δημοψήφισμα κατά της Ισπανικής χούντας...

Οι Καταλάνοι πολιτικοί θέλουν να διοργανώσουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής την 1η Οκτωβρίου. Έχουν μικρή πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας. Σύμφωνα με τη Μαδρίτη, το προβλεπόμενο δημοψήφισμα παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μάρινο Ραγιόι δήλωσε ότι η χώρα αναγκάστηκε να παρέμβει.

Και εννοεί ότι θα κυλίσει το αίμα στους δρόμους για να προστατέψει την Ισπανική δημοκρατία...

KORAKSΣχόλια